Neobešlo se to ovšem bez komplikací, protože La Paz, znamenalo vyšší nadmořskou výšku, s níž měla řada jezdců problémy. Potíže se nevyhnuly ani Kolomému navigátorovi Rostislavu Plnému.

„Ulehl hned po příjezdu, musel si vzít i nějaké prášky. Chvílemi to vypadalo, že jsem v autě vezl mrtvolu,“ tvrdil v bivaku po konci etapy jezdec ze Starého Města u Bruntálu, jenž se na bolívijské podmínky velmi dobře nachystal: „Celý týden před odjezdem jsem spal ve vzduchovém stanu, který simuluje prostředí právě v takovýchto vysokých polohách, takže mě to zde tak nevadí. Jsem na to připravený.“

Martin Kolomý byl spokojen také s profilem trati. Ta se oproti písečnému terénu v Peru změnila. „Speciála byla opět pěkná, hodně pršelo a bylo tam bláto. Připomínalo mi to trati WRC, které mi vyhovují a jsem na ně zvyklý. Podle toho také vypadá ten výsledek,“ narážel na své druhé pódium letošního Dakaru.

Rychlejší než jednička Tatra Buggyra Racing byl v cíli v La Paz pouze Villagra na Ivecu. Tomu před dnem volna v celkovém průběžném pořadí patřila druhá příčka za vedoucím Rusem Nikolajevem na Kamazu. Martin Kolomý je se ztrátou více než osmi a půl hodiny aktuálně čtrnáctý.