V sobotu 4. března se v polské Bielawě konal mezinárodní turnaj v zápase ve volném stylu kategorie mladších žáků, mladších žákyň a juniorek. Turnaje se zúčastnilo tři sta zápasníků ze čtyř evropských zemí, Polska, Ukrajiny, Litvy a České republiky. Úspěšně si v kvalitní konkurenci vedli i zápasníci z Krnova.

Krnovský oddíl reprezentovaly čtyři zápasnické naděje. V kategorii juniorek ve váze do pětapadesáti kilogramů startovala čerstvá žákovská mistryně republiky Anna Michalcová, a i když byla ve své váhové kategorii nejmladší, nebylo to na jejím projevuv silné konkurenci vůbec znát.

Michalcová prošla celým turnajem hladce, když nejprve ve skupině porazila polskou soupeřku a přes volný los se dostala až do finálového boje. Tam se utkala s o mnoho zkušenější polskou reprezentantkou, loňskou účastnicí mistrovství Evropy v kategorii kadetek.

Krnovská zápasnice nastoupila do boje bez respektu a porazila zkušenou soupeřku na lopatky. Vybojovala tak zlatou medaili. Svou bojovností potvrdila Michalcová, že právem patří do reprezentace kadetek České republiky.

V kategorii mladších žáků ve váze do čtyřiceti dvou kilogramů startovali dva krnovští borci. Stříbrnou medaili vybojoval Nikolas Kotásek, který prošel soutěží bez zaváhání. Tři své soupeře ve skupině porazil na lopatky. Ve finále ale nestačil na zkušenějšího polského zápasníka.

Jeho oddílový kolega Adam Vlach zápasil ve stejné váhové kategorii. Dvě utkání vyhrál a poté mu los v boji o finále přidělil oddílového kolegu Kotáska, se kterým prohrál. Vlach nastoupil do utkání o bronz, kde prohrál s ukrajinským zápasníkem. I přesto si z turnaje odvezl cenné zkušenosti a pěkné páté místo.

Ve váze do sedmačtyřiceti kilogramů zápasil Matyáš Gerža, který si v kvalifikačních bojích počínal suverénně a své soupeře porazil na lopatky. Ve finále nastoupil proti zápasníkovi z Litvy. Utkání sice prohrál, ale z turnaje si odvezl cennou stříbrnou medaili.

Krnovští zápasníci svým vystoupením potvrdili, že i ve volném stylu dokážou konkurovat svým soupeřům z celé Evropy.