Basketbaloví žáci Krnova jsou jediní v nadregionální soutěži, kteří stíhají vedoucí Karvinou a těsně před koncem základní části figurují na druhé pozici. V posledním domácím utkání základní části přivítali mladí Krnováci celek z Nového Jičína.

Novojičínští přijeli do Krnova jen se sedmi hráči v poli, bez některých tradičních opor. „Tím nám utkání trochu usnadnili. Ale nám taky chyběl Honza Štěpán, ale vyrovnali jsme se s tou absencí velice dobře," říkal krnovský trenér Jan Kovařík.

Úvod střetnutí však nezastihl domácí kolektiv v dobrém rozpoložení. „Trápili jsme se v zakončení a ztráceli jsme spoustu míčů v rozehrávce. Obrana fungovala, ale v přechodu do rychlých brejků jsme dělali chyby," popisoval trenér Krnova. Přesto už v první čtvrtině vstřelili Krnováci dvaadvacet bodů. Po vystřídání základní pětky krnovská hra opět upadla. „Hráči lavičky měli problém vstřelit koš a příliš se spoléhali na opory," podotkl Kovařík.

Do druhého poločasu už domácí střídali dvě pětky. „Chtěli jsme tím utahat menší lavičku soupeře. To se nám dařilo, ale bohužel jsme zase hořeli v obraně. Zatímco v první půli jsme dostali jen třináct bodů, ve třetí desetiminutovce jsme jich dostali hned patnáct," popisoval dění na palubovce Jan Kovařík a pokračoval: „Nechali jsme totiž volné střelce, protože byly chyby v rotaci obrany a dostupování hráčů. Proto hosté začali dávat i trojky a tak si zvyšovali svůj bodový příděl."

Největší hvězdou utkání byl bezesporu Tomáš Beeldman, který nastřílel devětatřicet bodů. „Tom byl suverénní," říkal Kovařík a chválil dál: „Výborné utkání zahrál Martin Křiva, dobré bylo, že bodově přispěli Víťa Bajtek, Tadeáš Zouhar i Filip Šlosárek. Ale potřebujeme více bodů od Matese Sysaly nebo Ivoše Santariuse, kterým se tentokrát nedařilo."

Poslední zápasy hrají krnovští žáci v Olomouci a Lipníku 3. a 4. prosince. „Musíme se připravit na Olomouc, kde nás čeká náročný zápas a samozřejmě nesmíme podcenit ani Lipník. Jakákoliv prohra by nás připravila o zisk prvního místa, ke kterému nám pomohli bruntálští kluci výhrou v Karviné," dokončil Jan Kovařík.

BK Krnov U15 - BC Nový Jičín 88:42 (22:7, 38:13, 64:28)
Krnov (sestava a body): Beeldman 39, Křiva 14, Choma 13, Santarius 6, Bajtek 4, Fildán 4, Zouhar 4, Šlosárek 2, Sysala 2, Jelínek, Samake. Trenér: Jan Kovařík