Hned první den ukázal, že Milan Greguš má formu. V kategorii do sto kilogramů vydřel titul mistra světa M3 (Masters 50-54 let), stal se absolutním mistrem světa all Masters a udělal světový rekord MS 255 kg. „Měl jsem celkově osm soupeřů v Masters. Již můj první pokus na 255 kilech, tzv. základ, byl světovým rekordem. Bylo to lehké, vítězství jsem měl jisté, tak jsem ještě zkoušel 265 kilo. Tuto nálož jsem však technicky nezvládl,“ ohlížel se za svým vystoupením Milan Greguš.

Vysoká - Pitárné vyhrála ve Vrbně
Zaostřeno na okres: Jedenáct branek ve Slezských Rudolticích

I druhý den Milanu Gregušovi vyšel. V dřepu EQ v kategorie do 100 kilo vybojoval titul mistra světa M3 100 kg, vytvořil nový světový rekord M3 305 kg, stal se také absolutním vítězem masters i open. „Zde bylo sedm soupeřů. Jelikož rozhodčí byli opět velice přísní na hloubku dřepu, na první pokus jsem váhu činky snížil na 285 kilo. Pokus byl hladce zvládnutý, tak na druhý jsem zvolil 300 kg, což byla hodnota nového světového rekordu,“ poznamenal Greguš.

Také třetí den byl z pohledu Milana Greguše úspěšný. V něm ho čekal závodu v benčpresu EQ do 100 kilo. Tady získal titul mistra světa v kategorii M3. „Z důvodu zraněného ramene jsem zvolil první a zároveň i poslední pokus tak, abych získal nejvyšší titul. 202, 5 kilo bylo bolestivých, ale zvládnutých a mohl jsem se tak zúčastnit ještě další disciplíny v dalším dni mistrovství světa - benčpresu RAW,“ pousmál se Greguš. „V mém posledním vystoupení na šampionátu jsem nakonec vybojoval místo na bedně. Druhým pokusem jsem snadno vzepřel 150 kilo a zajistil si bronz. Měl jsem snahu ještě i třetím pokusem zdolat 157.5 kilo, abych dosáhl na stříbro, ale to se už nepovedlo,“ zakončil Greguš.