V dopoledním bloku kata si nejlépe vedla Marie Kučerová, která v kihon-ido žáků od 9 do 11 let obsadila hezké 5. místo z 21 přihlášených a stejného umístění dosáhla i v kata žaček. Alex Vodička, Tereza Sikorová, Klára Dočková i Adéla Matušková byli vyřazeni v 1. kolech kata ve svých kategoriích.

V odpoledním bloku kumite první medaili pro Bruntál získal v kumite mužů do 75 kilogramů Šimon Chmelár. V zápase o zlato prohrál s Křížem z Rosic 1:2. Co nedokázal Chmelár, to v následující kategorii mužů nad 75 kilogramů dokázal David Dvořák. Ve finále si hladce poradil s domácím Zábojem před skončením časového limitu 8:0 a odvezl si zlato.

Po delší zdravotní pauze se na závodech ukázala i Štěpánka Šajnarová, která předvedla, že to v ní stále je a potvrdila to postupem do finále. Tam však podlehla českobudějovické Veithové 0:3 a skončila druhá. V kumite žaček bez rozdílu hmotností (BRH) vybojovala Klára Dočková 3. místo.

O příčku výše dosáhl Alex Vodička, který v kumite žáků nad 45 kilogramů získal stříbro po prohře s Výletem z Kyjova 0:3. V kumite dorostenek BRH reprezentovaly Bruntál Adéla Matušková a Tereza Sikorová. Obě se oproti vyšším a těžším soupeřkám neprosadily a byly vyřazeny v 1. kole stejně, jako Ondřej Tomeček v 1. kole kumite juniorů do 65 kilogramů.

V kumite dorostenců do 45 kilogramů čekala velká výzva na Antonína Kučeru a Filipa Dvořáka. Oba měli proti sobě borce z nejúspěšnějšího českého klubu, TJ Karate České Budějovice. Oba se prali statečně proti českobudějovické přesile. Jeden závodník však byl nad jejich síly, Maruška. Dvořák mu podlehl v semifinále 0:1 a Kučera až ve finále také 0:1.

Dvořák následně porazil Rothbauera 4:1 a odvezl si bronz. Na Kučeru zbylo stříbro. I poslední medaile patřila Šimonovi Chmelárovi a to ta nejcennější.

V závěrečné kategorii kumite BRH mužů ji získal po vítězství nad Tesaříkem z Kroměříže 6:0 a stal se nejúspěšnějším účastníkem turnaje. Klub karate dó Bruntál získal celkem dvě zlaté, čtyři stříbrné a dvě bronzové medaile a byl pátým nejúspěšnějším účastníkem turnaje.

Druhé kolo Národního poháru proběhne 11. dubna v bruntálské sportovní hale. Bruntálští karatisté zvou všechny příznivce na tuto sportovní akci, která se koná k 25 výročí založení bruntálského klubu.

-vit-