Zima se pomalu blíží a tak i nabídka fotbalových utkání je o něco chudší. Své soutěže už ukončily nejmladší kategorie, ale v akci budou stále muži, dorostenci i žáci.

Tahákem bude bezesporu domácí utkání divizního Rýmařova s Velkými Karlovicemi nebo nedělní souboj I.A třídy mezi Bruntálem a Jakubčovicemi.

Rýmařov hostí posledního, nic jednoduchého jej ale nečeká

Fotbalisté Jiskry Rýmařov vystoupali ze samého dna divize až na aktuální dvanáctou pozici se čtrnácti získanými body. Stejně jako na ostatní týmy, taky na Rýmařovské čekají ještě dvě utkání podzimu. „Kdybychom získali po podzimní části dvacet bodů, budu spokojený," říkal trenér Jiskry Milan Furik.

V sobotu přijedou na jejich hřiště poslední Velké Karlovice a domácí budou chtít jistě odčinit vysokou prohru z minulého týdne, kdy podlehli ve Frýdlantu nad Ostravicí 1:4. „Velké Karlovice jsou sice poslední, ale to nic neznamená. O to větší budou mít motivaci, protože body nutně potřebují. Tedy stejně jako my. Navíc mezi námi není prakticky žádný rozdíl, jen tři body," varoval před podceněním protivníka zkušený rýmařovský kouč a pokračoval: „Situace mezi devátým a šestnáctým místem v tabulce je hodně vyrovnaná. Stačí, abyste jednou prohráli, a už jste dole," nastínil vyrovnanost divize Milan Furik.

Jiskra v minulém utkání ve Frýdlantu nastoupila bez tradičních opor Harazina, kterého už postrádá delší dobu, Kučery a Ondrušky. „Už jsem říkal, že Kuba Harazin bude chybět do konce podzimu. V tomhle počasí na zhoršujících se površích nemá cenu ta jeho třísla zatěžovat," objasnil situaci kolem svého stopera Furik a pokračoval: „Zranění Ondrušky s Kučerou jsou pozůstatkem zápasu se Vsetínem. Pokud to jen trochu půjde, měli by nastoupit."

Povinnost domácího prostředí velí zvítězit, ale Milan Furik ví, že jednoduché to nebude. „V žádném případě to jednoduché nebude. Samozřejmě chceme vyhrát. Na tu prohru z Frýdlantu musíme zapomenout a jedeme dál," uzavřel rýmařovský trenér Milan Furik.

Kouč Krnova: Kéž by nám tam spadla nějaká šmudla, co nás nakopne

Poslední dvě utkání podzimní části divize sehrají fotbalisté FK Krnov na hřištích soupeřů. Nejprve je v neděli dopoledne čeká Havířov, o týden později zavítají Krnováci do Slavičína.

Tým Havířova momentálně okupuje třináctou pozici a na Krnov ztrácí jediný bod. „Čekám hodně těžký a vyrovnaný zápas. Havířov je tým, který doma neprohrává. Naposledy porazil Opavu. Pro oba manšafty je každý bod dobrý," uznával sílu protivníka kouč Krnova Antonín Hudský a pokračoval:

„Je to mladé, houževnaté mužstvo. Zkušený Matušovič hraje stopera a celou hru řídí. Kolem něho jsou rychlí mladíci." Zápasy nedělního soupeře má Hudský samozřejmě nastudovány. „Viděl jsem několik jejich zápasů na videu, takže vím, co hrají. My musíme vycházet ze zabezpečené obrany, hrát trpělivě a snažit se vytvořit si šance. A samozřejmě je proměnit," říkal krnovský trenér.

Tabulka divize se pomalu krystalizuje, už je jasné, kdo bude hrát o čelní příčky a kdo spíše o ty spodní. „Týmy jako Petřkovice, Nové Sady, Nový Jičín, Valmez, ty nad všemi ční. Ale druhá půlka tabulky je hodně vyrovnaná. Tam se to bude mydlit mezi sebou a bude rozhodovat každý získaný bodík," uváděl svůj pohled na nadcházející boje Antonín Hudský.

Krnovským se v poslední době příliš nedaří, ale stále se to snaží zlomit. „I když teď nevyhráváme, tak určitě nejsme v nějaké krizi. S žádným soupeřem jsme nepropadli. I s prvními Petřkovicemi jsme hráli, co se týče bojovnosti a nasazení, vyrovnaný zápas," povídal zkušený kouč a pokračoval: „Rozdíl byl v tom, že oni dali gól a my ne. Jak vždycky říkám, na krásu se nehraje."

V tom, že konec podzimu odehrají jeho svěřenci venku, vidí Antonín Hudský trochu výhodu. „Možná je to lepší. Kluci nebudou pod takovým tlakem, pod jakým by byli v domácím prostředí. Venku se dostáváme do šancí a dáváme góly," přemýšlel nahlas trenér.

Krnov je pověstný tím, že dává hezké branky, žádné laciné šmudly. „Asi bychom právě potřebovali, aby tam spadl nějaký takový ušmudlaný gól, který by mužstvo nakopl," usmál se Hudský a hned připojil příklad: „Vůbec to nechci nijak srovnávat, ale všichni viděli Ligu mistrů. Paris St. Germain byli celý zápas lepší, ale Real to nakopl u úhlu na branku a spadlo to tam. Něco takového bychom potřebovali, ale takové góly my prostě nedáme."

Ožehavým tématem v krnovské kabině je po celou podzimní část marodka. Z posledního utkání musel odstoupit Ondřej Bartoníček a Jiří Šimčík. „S Ondrou se uvidí po dnešním tréninku. Hraje se zraněním a občas ho v tom koleni píchne. Chodí sice normálně do práce, ale to je úplně něco jiného než běhat po hřišti," objasnil situaci kolem svého klíčového záložníka kouč. Pozitivní je stav druhého jmenovaného. „Jirka je v pořádku. Měl kotník pořádně nakopnutý, ale dalo se to dohromady, takže hrát bude," říkal Antonín Hudský.

Nezbývá, než držet Krnovu v neděli od 10.15 pěsti, aby se chytil a přivezl body. „Musíme bojovat a nějaké body v Havířově a Slavičíně vydolovat, abychom měli klidnější Vánoce," uzavřel krnovský lodivod.

Fotbalistky SO Bruntál v poháru

Velkou motivaci mají před sebou fotbalistky Slavoje Olympie Bruntál v domácím poháru.

V neděli 8. listopadu od 16.30 hodin přivítají pod světly na umělé trávě v Bruntále v dalším kole prvoligové Pardubice. V případě úspěchu proti tomuto více než kvalitnímu týmu by o týden později hostily v Bruntále věhlasnou Slavii Praha, která v letošním roce hraje i Ligu mistrů.

Sobota 7. listopadu

Divize
Rýmařov – Velké Karlovice (14.00)

I. B třída
Světlá Hora – Otice (14.00), Úvalno – Žimrovice (14.00), Dolní Moravice – Štěpánkovice (14.00), Chomýž – Chuchelná (14.00)

Okresní přebor
Osoblaha – Slezské Rudoltice (14.00), Karlovice – Stará Ves (14.00), Jindřichov A – Břidličná B (14.00), Horní Benešov – Svobodné Heřmanice (14.00), Zátor A – Staré Město (14.00), Holčovice – Vysoká (14.00)

Divize dorost
Krnov – Jeseník (10.15 starší, 12.30 mladší)

Krajský přebor dorost
SO Bruntál – Kopřivnice (10.00 starší a 12.15 mladší)

Krajský přebor žáci
SO Bruntál – Kopřivnice (10.00 starší a 11.45 mladší)

Neděle 8. listopadu

I. A třída
SO Bruntál – Jakubčovice (14.00)

Český pohár žen
SO Bruntál – DFC Pardubice (16.30, umělá tráva Bruntál)

Okresní přebor
Rýmařov B – Vrbno p. P. (14.00)

Hokej

Oba naše hokejové týmy hrají v sobotu na vlastním ledě. Horní Benešov hostí posledního v tabulce, celek Nového Jičína. Krnovští přivítají nebezpečnou druhou Orlovou.

Horní Benešov se po nepřesvědčivých výsledcích rehabilitoval v minulém kole těsným vítězstvím v derby s Krnovem. Ten zase bude chtít navázat na předchozí vítěznou sérii.

Sobota 7. listopadu 17.00
TJ Horní Benešov – HK Nový Jičín
HK Krnov – HC Orlová

Basketbal

Do bojů o body se pustí také basketbalisté a basketbalistky. Bude zajímavé sledovat, zda krnovští muži naváží na své vítězství z Karviné také v domácím prostředí proti ostravským Snakes.

Pátek 6. listopadu

Oblastní přebor minižákyň U11
SK Bruntál – SK Bruntál mix (15.30, MSH Bruntál)

Sobota 7. listopadu

Oblastní přebor mužů
BK Krnov – BK Snakes Ostrava (17.30, hala Lokomotivy Krnov)

Oblastní přebor minižákyň U13
Lokomotiva Krnov – BK Havířov (13.45 a 15.15, hala Lokomotivy Krnov)

Neděle 8. listopadu

Oblastní přebor juniorů a kadetů U19+U17
BK Krnov U17 – BK Spartak Uherský Brod (10.00 a 11.30, hala Lokomotivy Krnov)

Florbal

Florbalový oddíl Orca Krnov bude v neděli ve své domovské hale ZŠ na Janáčkově náměstí pořádat ligový turnaj elévů. Domácí se na něm představí ve čtyřech utkáních. Nejprve vyzvou v derby Opavu, pak se utkají s Tygry z Poruby a Vítkovicemi, nakonec bude jejich soupeřem Juventus Odry.

Neděle 8. listopadu

Moravskoslezská liga elévů
9.45: FBC Orca Krnov – S.K. P.E.M.A. Opava
10.45: FBC Orca Krnov – FBC Tigers Poruba
11.45: 1. SC Vítkovice Oxdog Aligátoři – FBC Orca Krnov
12.45: FBC KSVČ Juventus Odry – FBC Orca Krnov
(sportovní hala ZŠ Janáčkovo náměstí Krnov)