Trenér Jiskry Rýmařov Milan Furik: Doma musíme sbírat body

V sobotu přijde na hřiště Rýmařova celek Havířova. Jde o souboj dvou posledních týmů divizní tabulky. Obě mužstva zatím nasbírala jen čtyři body, proto tenhle duel bude hodně důležitý. „Pro nás je teď důležité každé utkání a je jedno jestli hrajeme s posledním nebo s pátým," uvedl kouč Jiskry Milan Furik.

Také Rýmařov bojuje s rozsáhlou marodkou a naděje na zlepšení zatím není. „Stav klíčových hráčů se zatím nezměnil, marodka se nám nevyprazdňuje," krčil rameny Furik a pokračoval: „Navíc v minulém utkání se zranil i Kotůlek, který k nám před nedávnem přišel. Naštěstí se nepotvrdila původní diagnóza, potrhané vazy v koleni. Má to jen pochroumané."

Když se Rýmařovským rozpadala sestava, musel Milan Furik doplnit sestavu. Jiskra navázala spolupráci s Mohelnicí, která jim poslala tři fotbalisty na hostování, již zmíněného Kotůlka, Krejčího a Motyčku. „Jsou to kluci, kteří prošli Sigmou a teď byli po různých zraněních, takže se neprobojovali do základu Mohelnice.

K nám je Mohelnice dala na rozehrání, čímž nám pomohla," objasnil okolnosti rýmařovský trenér a dodával: „Jsou to všechno kluci do základu. Krejčí se hned zařadil do stoperské dvojice, je to fotbalista se zkušenostmi ze druhé ligy. Kotůlek je po zranění a v té velké konkurenci v Mohlenici se zatím neprosadil. Ale to je otázka času. No a o Motyčkovi není třeba vůbec mluvit. To je hráč z druhé ligy. Ještě k tomu to je Rýmařovák, takže šel do známého prostředí," doplnil Furik.

Vzhledem k tomu, že Rýmařov hraje doma, chce Furik tři body. „Jedině s vítězstvím budu spokojený. Sice se nám v poslední době nedařilo, ale výkon v Petřkovicích, i když se prohrálo, už byl lepší. A doma sbírat body musíme," říkal rozhodně kouč a na závěr dodal: „Pokud budeme alespoň trochu v optimální sestavě, tak jsme konkurenceschopní. Hodně záleží, kdo bude zdravý a kdo bude hrát."

Utkání začíná na rýmařovském stadionu v sobotu v 16.00 hodin.

Nový kouč Antonín Hudský před zápasem v Brumově: Jsme Krnov, budeme bojovat

Fotbalisté Krnova vyráží v neděli dopoledne k dalšímu utkání Moravskoslezské divize na hřiště nebezpečného Brumova. V Krnovském týmu nastala po nedělní domácí prohře s Novým Jičínem převratná změna, odstoupil trenér Antonín Mura. Na střídačku se narychlo postavil šéf klubu a také zkušený kouč Antonín Hudský. Toho tak čeká obnovená premiéra na lavičce mužského celku.

Krnovské mužstvo se zrovna nenachází v optimálním rozpoložení, tým stíhají zranění. To poslední přišlo právě v minulém utkání, kdy musel ze hry už po pětadvaceti minutách odstoupit kapitán a mozek týmu Ondřej Bartoníček.

„Bohužel Ondra má natažené šlachy, takže bude chybět minimálně tři týdny. To je pro nás veliká ztráta," povídal novopečený kouč. Úplně v pořádku není ani stoper Miroslav Daříček. „U něj se to táhne dlouho, třísla, stehno, uvidíme, jak bude vypadat dneska na tréninku," říkal Antonín Hudský. Ten už ale bude moci využít druhého zkušeného stopera Romana Švrčka, který stál kvůli červené kartě.

Brumov nebude patřit zrovna k jednoduchým soupeřům. „A kdo je v divizi lehký soupeř. Každý zápas tam je hodně těžký," usmál se Hudský a pokračoval: „Brumov má hodně šikovné kluky. Z jejich líhně vyšlo dost talentů, kteří to dotáhli daleko." Po rychlém odchodu trenéra Mury musí mužstvo přeladit na nového šéfa kabiny.

„Myslím, že atmosféra v týmu je dobrá. Na hodně věcech jsme se s klukama domluvili. Momentálně potřebují klid, aby se po těch dvou posledních porážkách psychicky zvedli. Nejsme v záviděníhodné situaci, ale není to konec světa," říkal Antonín Hudský.

Na nějaké změny v sestavě není prostor, koloběh divize se valí neustále dál. „Nemáme tak široký kádr, abychom si mohli dovolit udělat nějaké velké změny. Klukům věřím. Samozřejmě se ještě snažíme kádr nějak doplnit, ale je to čím dál tím těžší," uváděl krnovský trenér. Úspěchem pro Krnov v Brumově bude zisk jakéhokoliv bodu. „Bod z venku by byl zlatý. Ale jsme Krnov, budeme bojovat," dodal Hudský.

Utkání Krnova v Brunově začíná v neděli v 10.15 hodin.

Fotbal

Pátek 25. září

Okresní přebor starší přípravka skupina B
Juventus Bruntál – Rýmařov „A" (16.30)

Sobota 26. září

Divize
Rýmařov – Havířov (16.00)

I. A třída
Krásné Loučky – Štítina (16.00, hřiště Krnov)

I. B třída
Město Albrechtice – Štěpánkovice (16.00), Světlá Hora – Dolní Moravice (16.00)

Okresní přebor
Vysoká – Svobodné Heřmanice (15.00), Horní Benešov – Jindřichov „A" (16.00), Staré Město – Břidličná „B" (16.00), Vrbno p/P – Stará Ves (16.00), Holčovice – Osoblaha (16.00), Zátor „A" – Karlovice (16.00), Rýmařov „B" – Slezské Rudoltice (16.00)

III. třída skupina A
Krásné Loučky „B" – Slezské Pavlovice (12.45), Nové Heřminovy – Janov (16.00), Brantice – Hošťálkovy (16.00), Lichnov – Rusín (16.00)

III. třída skupina B
Velká Štáhle – Horní Město (16.00), Široká Niva – Dvorce (16.00), Milotice – Dětřichov (16.00), Ryžoviště – Malá Morávka (16.00), Lomnice – Moravskoslezský Kočov (16.00)

Divize dorost
Krnov – Valašské Meziříčí (10.15 starší, 12.30 mladší)

Krajský přebor dorost
Město Albrechtice – Ludgeřovice (10.00 starší a 12.15 mladší), SO Bruntál – Petřkovice (10.00 starší na 12.15 mladší)

Okresní přebor starší žáci
Břidličná – Chomýž (9.00), Bohušov – Jindřichov (11.30), Holčovice – Osoblaha (14.00)

Okresní přebor mladší žáci
Horní Benešov – Horní Město (13.30)

Okresní přebor starší přípravka skupina A
Krásné Loučky – Město Albrechtice (11.15), Brantice – Hošťálkovy (14.00), Nové Heřminovy – FK Krnov (14.00)

Okresní přebor starší přípravka skupina B
Břidličná „A" – SO Bruntál (10.30)

Okresní přebor mladší přípravka
Juventus Bruntál „A" – FK Krnov „B" (10.00, SPŠ Bruntál), SO Bruntál „A" – SO Bruntál „B" (11.30)

Neděle 27. září

I. A třída
SO Bruntál – Bohuslavice (16.00)

III. třída skupina A
Zátor „B" – Jindřichov „B" (15.30)

III. třída skupina B
Razová – Leskovec (16.00)

Krajský přebor žáci
SO Bruntál – Petřkovice (10.00 starší a 11.45 mladší)

Krajská soutěž žáci
Město Albrechtice – Rýmařov (10.00 starší a 11.45 mladší)

Okresní přebor starší žáci
Zátor – Karlovice (13.30)

Okresní přebor starší přípravka skupina A
Zátor – Vrbno p/P (10.00)

Liga NEAFO Senior
9.00 Bruntálsko – Karla, 11.00 Lom – Kelta, 12.15 Jiskra – Horní Benešov, 13.30 Chomýž – Třemešná, 14.45 Steel – Milotice

Úterý 29. září

Okresní přebor starší žáci
SO Bruntál „B" – Slezské Rudoltice (16.30, Mor. Kočov)

Florbal

Sobota 26. září

Divize mužů
Orca Krnov – Tempish Olomouc (17.00)

Moravskoslezská liga dorostenců
Orca Krnov - 1.MVIL Ostrava (11.30), Orca Krnov – Vikings Kopřivnice (14.15)

Neděle 27. září

Divize mužů
Orca Krnov – FBC ZŠ Uničov (14.00)
(Sportovní hala ZŠ Janáčkovo náměstí Krnov)

Basketbal

Basketbalová sezona se pomalu rozjíždí. Do víkendových bojů zasáhnou mládežnické týmy BK Krnov, krnovské Lokomotivy a i SK Bruntál.

Sobota 26. září

Oblastní přebor minižáků U12
BK Krnov – BK Snakes Ostrava (9.00 a 10.30, hala Lokomotivy Krnov)

Divize starších žákyň U15
Lokomotiva Krnov – TJ MEZ Mohelnice (12.30, hala Lokomotivy Krnov)
SK Bruntál – OSK Olomouc B (9.00, Městská hala Bruntál)

Oblastní přebor minižaček U12
SK Bruntál – SBŠ Ostrava (10.30 a 12.00, Městská hala Bruntál)

Neděle 27. září

Divize starších žákyň U15
Lokomotiva Krnov – OSK Olomouc B (9.30, hala Lokomotivy Krnov)
SK Bruntál – TJ MEZ Mohelnice (9.00, Městská hala Bruntál)

Oblastní přebor minižáků U13
SK Bruntál – TJ Start Havířov (10.30 a 12.00, Městská hala Bruntál)