Přesná střelba a dobrá obrana

„Uherský Brod je sice nebezpečný soupeř, ale v utkání se projevila fyzická převaha našich hráčů. Protože hrají společně junioři s kadety, byli jsme v jiné „váhové kategorii" než hráči protivníka," říkal asistent trenéra Jan Kovařík, ale hned dodal: „Oni byli ale zase vyšší než my."

Hosté drželi krok s Krnovem jen v první čtvrtině, kterou prohráli o pět bodů. O osudu utkání rozhodla druhá desetiminutovka. „Tu jsme vyhráli 16:3, hlavně díky přesné střelbě trojek, kterých jsme dali devět. Také jsme předvedli dobrou obranu, za druhou a třetí čtvrtinu jsme inkasovali jen šest bodů a to je vynikající výsledek," pochvaloval si Jan Kovařík.

BK Krnov U19 - BK Spartak Uherský Brod 68:35 (21:16, 37:19, 49:22)
Krnov (sestava a body): Zápalka 21, Chudoba 10, Durišík 9, Gazdík 8, Klíma 6, Dratnal 5, Krupinský 5, Mezírka 2, Stanovský 2

Trápení, ale vítězství

Odveta přinesla úplně jiný basketbal. „Po jasně vyhraném prvním zápase jsme nastoupili naprosto nekoncentrovaní, jakoby se měl soupeř porazit sám," zlobil se trenér Petr Opršal. Jenže Uherský Brod v prvním poločase domácí notně zaskočil a všechny překvapil.

„Nemohli jsme se prosadit střelecky. Celý poločas jsme se trápili, nepamatuji, kdy jsme dali za poločas jen čtrnáct bodů," kroutil hlavou kouč.

Naštěstí po přestávce se Krnováci zvedli a začali konečně hrát. Poprvé se dostali do vedení v polovině třetí čtvrtiny. „Zlepšili jsme obranu v poslední části. Kluci se probudili sice pozdě, ale přece," hodnotil Petr Opršal a dodával: „Nesmíme soupeře podceňovat, je třeba jít do zápasu naplno od první minuty a ne vše zachraňovat až v závěru.

Hosté si zaslouží pochvalu za statečný výkon, ale my se musíme soustředit především na ten náš."

BK Krnov U19 - BK Spartak Uherský Brod 47:34 (9:13, 14:22, 31:30)
Krnov (sestava a body): Durišík 12, Klíma 9, Chudoba 9, Zápalka 9, Gazdík 4, Dratnal 2, Krupinský 2, Mezírka 2, Stanovský. Trenér: Petr Opršal, asistent: Jan Kovařík