Je to pro tebe jako trenéra zklamání, že se nezkušený tým nemůže dostat ze střelecké letargie a soupeři ho porážejí tak vysokým rozdílem?

Není pro mě zklamáním prohra, ale čekal jsem těsnější brankový rozdíl. Musím ale říci, že jsem si letos nedělal velké naděje na výraznější úspěch nového dorosteneckého týmu.

Horní Suchá a Lichnov vám na nedávném turnaji dohromady nadělili více než 20 branek. Jaká to byla utkání?

Musím to trochu upřesnit - dostali jsme v obou zápasech dohromady "pouze" 19 gólů. V prvním zápase se Škorpiony Poruba jsme bohužel nedrželi se soupeřem krok v první a také ve třetí třetině, druhá byla poměrně vyrovnaná. Doufal jsem alespoň ve slušný výsledek s týmem Horní Suché, který je v tabulce o jednu příčku nad námi, bohužel jsme ve druhé a třetí třetině neudrželi stejnou morálku a bojovnost jako v úvodní části. Svůj díl na výsledku také sehrály četné chyby naší obrany, proto jsme bohužel zaslouženě prohráli.

Čemu přisuzuješ vysoké porážky? Nezkušenosti, tréninkovým podmínkám či jsou soupeři jednoduše lepší než vy?

V prvé řadě je to rozhodně neexistence vhodné tělocvičny pro tréninky! V malé tělocvičně bez mantinelů bohužel nejde natrénovat kombinační hra v pěti hráčích na každé straně. Přesto se snažíme o neustálé zlepšování vlastní hry. Myslím, že tato ligová sezona již klukům přinesla množství zkušeností, ovšem soupeři se v průběhu sezony zlepšují přinejmenším stejně rychle. Spíše jsem tedy zvědavý na naše výsledky v sezoně další. Letos máme velmi mladý a nezkušený tým, který vstoupil do ligových zápasů v loňském září rovnýma nohama.

Za měsíc se utkáte s Lichnovem a Třincem, máte na to je porazit?

Nemyslím si, že je příliš reálné je porazit, oba jsou mnohem výše v tabulce. Ale zázraky se někdy dějí. Uvidíme.

Více se k tématu můžete dočíst ZDE.