Tato skutečnost dávala jistotu a motivaci pro další účinkování ve velmi kvalitní Moravskoslezské lize, kde se to hemží bývalými ligovými hráči a velmi ambiciózními mladíky, kteří ještě nedospěli do ligových družstev dospělých.

Příprava byla velmi kvalitní a částečně se podařilo skloubit zkušenost s elánem nových hráčů. Bohužel byla to velmi krátká doba na vštěpení herních návyků, což se projevilo v průběhu celé podzimní části soutěže. U vyrovnaných zápasů, a nebylo jich málo, družstvo nezvládlo koncovku zápasu a obyčejně podlehlo o jednu až tři branky.

Byla to daň za značnou obměnu družstva a nezkrocení emocí zkušených hráčů. V zápasech s mužstvy na prvním až čtvrtém místě byl vidět podstatně větší rozdíl ve výkonnosti. Problémem byla i vyšší marodka ke konci sezony, čímž se dostali častěji do hry hráči z lavičky a hned to bylo znát.

„I přes současné umístění bych rád vyzvedl podstatně větší účast na trénincích než v minulých letech, ale zároveň vytknout slabší nasazení u některých hráčů. Mezi nejlepší hráče podzimu musím zařadit brankáře Lukáše Dorazila a Jardu Milka,“ prozradil trenér Alois Balner. Svůj standard během sezony zahráli zkušení hráči Josef Bartoníček a Josef Anders. Z mladých především trio Rathai, Kotas a Daněk.

„U nováčků mne příjemně překvapili Zlomek a Zdráhal. Věřím, že v zimní přípravě se podaří připravit družstvo tak, aby v jarní části soutěže nasbíralo nejméně deset bodů. Věříme, že i změna majitele sportovního areálu se pozitivně projeví na oddíle ve zlepšených výkonech,“ dokončil Alois Balner.