Harnol letošní sezonu začal úspěšně na závodech v Portugalsku. Skvěle se mu vedlo i v minulých dnech na pohárových závodech v Českých Budějovicích, kde se ukázalo, že má jeho forma stoupající tendenci. Budějovických závodů se účastnila republiková plavecká elita i špička plavců z Chorvatska a Slovinska.

Krnovák Lukáš Harnol se tradičně soustředil na kraulovou a motýlkovou padesátku. V těchto disciplínách startoval i na trati sto metrů. V kraulové padesátce podal Harnol standardní výkon a ve finále skončil o jednu setinu sekundy druhý v čase 23,93 s. Krátce nato startoval borec na trati 50 metrů motýlek. I když nebyl po kraulu zcela koncentrovaný, tak v čase 25,61 si vyplaval stříbro. O tom, že si věří, přesvědčil konkurenty i v třetím finále na trati 100 metrů kraul, kde doplaval v čase 52,64 čtvrtý.

„Tři finálové závody během jednoho dne byly skutečně náročné. Normálně bych do tolika závodů nenastoupil, ale bral jsem to jako předmistrovskou přípravu. Uvidíme, jaká bude forma tuto sobotu. Soustředit se budu zejména na kraulovou padesátku, kde obhajuji titul mistra republiky. Obhajoba nebude snadná, protože jsme v současné době v republice čtyři na podobné úrovni. Rozhodovat bude forma,“ řekl Lukáš Harnol, který se může vrcholovému plavání věnovat díky Victoria Volksbanken, štědrému sponzorovi.

Ještě začátkem týdne ladil Harnol formu na krnovském bazénu pod vedením zdejšího trenéra Mrůzka. Od zítřka bude do víkendového mistrovství odpočívat. Plavec nevylučuje, že by mohl být na víkendovém mistrovství republiky atakován olympijský limit na trati 50 metrů kraul.

„Uvidíme jak bude vypadat forma v pátek ráno. Pokud se s konkurenty nahecujeme, tak by mohl čas mistra republiky být hodně zajímavý a je pravděpodobné, že se bude pohybovat někde kolem hranice olympijského limitu,“ dodal Lukáš Harnol.