Florbalistům Orcy Krnov začíná liga. Po třech úspěšných kolech Poháru České pojišťovny odehrají na domácí půdě i první dvě utkání divize. V sobotu budou hostit nebezpečný Šumperk, v neděli pak Uničov.

SILNÝ PROTIVNÍK NA ROZJEZD

Oba protivníky Krnovští velice dobře znají. „Loni už jsme se s nimi dvakrát utkali v lize," poznamenal hrající kouč Orcy Ondřej Miškov.

Svého sobotního soka, celek Šumperka, znají hráči Orcy přece jen o něco víc. „Loni jsme je měli taky v poháru, tam jsme s nimi remizovali," říkal Miškov, který právě Šumperk považuje za mužstvo, které se bude prát o horní příčky tabulky.

„Určitě patří nahoru, myslím, že mezi čtyři nejlepší týmy. Na úvod soutěže je to hodně těžký protivník," uznával krnovský trenér a hned doplnil, v čem je hlavní síla Šumperka: „Mají jednu velice silnou pětku, která obstarává většinu branek. K tomu disponují dvěma vyrovnanými brankáři. Všichni jsou takoví houževnatí, zarputilí, nevypustí žádný souboj."

Přesto všechno se Krnovákům na tohoto soupeře docela daří. „V poháru jsme s nimi remizovali, v sezoně pak dvakrát vyhráli, ale ani v jednom případě to nebylo vůbec jednoduché. Oni teď už z poháru vypadli, takže budou určitě odpočatější, než my. Můžou se soustředit jenom na ligu," uváděl hrající kouč Orcy Krnov.

UNIČOV JE HRATELNÝ

Celek Uničova Krnované v loňské sezoně dvakrát jasně porazili. „Vždycky to byl dvouciferný výsledek. V tom prvním vzájemném utkání se nám dařilo hned od začátku, ve druhém si pamatuji, že se Uničov až do půlky docela držel," zavzpomínal krnovský útočník.

Podobné střetnutí očekává Ondřej Miškov i teď. „Díval jsem se na jejich soupisku, mají tam nějaké nové hráče na přestup i na hostování, ale jestli to budou posily, to se ukáže až během sezony," podotkl kouč Orcy, který pasoval Uničov na jednoho z kandidátů v boji o sestup: „Pokud budu soudit podle minulého ročníku divize, kdy skončili třetí od konce, tak myslím, že zase budou hrát ten spodek. Samozřejmě ale můžou překvapit."

Krnovští florbalisté se konečně ukáží i před vlastním publikem. „Všechny kola poháru jsme hráli venku, tak jsme rádi, že už budeme hrát na své hale," říkal Ondřej Miškov a pokračoval: „Myslím, že to je pro nás i menší výhoda, že začínáme právě doma. Máme výborné fanoušky, kteří nás dokáží vyhecovat," usmál se.

Bohužel tým však nebude úplně kompletní. „Kromě toho, že k dispozici ještě nebude ani jeden z bratrů Hlaváčků, kteří jsou v Londýně, tak máme v sestavě ještě dva otazníky. Tomáš Zakopčan je nemocný a zchvátilo ho to docela silně, tak uvidíme, jestli se z toho dostane.

No a druhý otazník jsem já, mám nějaké drobné zranění, ale do sobotu to bude s největší pravděpodobností v pořádku," uváděl ke komplikacím v sestavě hrající trenér Miškov a dodal: „Nic se ale nemění na tom, že chceme rozjet sezonu plným bodovým ziskem a věřím, že se nám to bez problémů podaří."

POHÁROVÝ PŘÍDAVEK

Nedělí však zápřah florbalistů Orcy nekončí, ve středu do Krnova přijde v rámci čtvrtého kola Poháru České pojišťovny mužstvo Opavy, které hraje Národní ligu. „Program je dost náročný, ani extraligoví hráči nehrají tři utkání třikrát dvacet minut v pěti dnech. Máme už domluveného našeho fyzioterapeuta, aby nás dal dohromady," říkal Ondřej Miškov.

Ale jinak se celý Krnov na tuto událost těší. „Je to derby. P.E.M.A. hraje o soutěž výš, takže favority určitě nebudeme. Budeme používat naše tradiční zbraně, houževnatost a vůli po vítězství," říkal rozhodně tahoun krnovského týmu a dodal: „Věřím, že přijde hodně lidí a vytvoří skvělou kulisu."

Divize mužů
FBC Orca Krnov - Fbc Asper Šumperk, sobota 24. září, 17.00
FBC Orca Krnov - FBC ZŠ Uničov, neděle 25. září, 14.00
SH ZŠ Janáčkovo náměstí Krnov