Vstup do druhé poloviny soutěže se Hradilově družině vydařil na jedničku: po bídném rozjezdu porazila Český Těšín i vedoucí Hlučín nadvakrát těsně 3:2. Tak výborný začátek nového roku předčil skromná očekávání. Snad jen počet vstřelených branek mohl být vyšší. S úbytkem ofenzivní síly však trenér Tomáš Hradil počítal. Vůbec poprvé se totiž v sestavě neobjevil klubový kanonýr Jaroslav Hlaváček, který definitivně přestoupil do druholigového Brna. Krnovský kouč navíc v domácím bíloveckém útočišti postrádal další oporu prvního útoku Štěpána Lhoťana.

Zisk šesti bodů zapadá do Hradilovy postupové rovnice. Orka se vrátila zpátky na vrchol krajské tabulky, kde vystřídala právě Hlučín. Ten momentálně ztrácí na krnovské mužstvo dva body. Do těsného vedení se však teoreticky může ještě vrátit Stará Ves, která má hned kvarteto zápasů k dobru. O jediném postupujícím zřejmě napoví už nedělní kolo v Českém Těšíně, kde se oba rivalové utkají poprvé v sezoně.

Absence útočného tandemu se logicky podepsala na herním projevu krnovského mužstva. Naivní přechod do útoku s minimem šancí byl přímo charakteristický pro úvodní třetiny v obou zápasech. Český Těšín si v první sadě vypracoval těsné vedení 1:0, vítěznou krev vlila Orce do žil až přestávka. Rozhárané kombinace krnovského mužstva našly klid po gólech Hrbolky a Gajdoše.

Špatný začátek

V závěrečné třetině ale znovu přišel úder od donedávna předposledního celku krajské tabulky. Na vyrovnávací branku Českého Těšína našel odpověď až druhý útok. Pouhé dvě minuty před koncem zápasu zužitkoval přihrávku do běhu Milan Fajkus, jehož přízemní střela se štěstím proklouzla za záda hostujícího gólmana.

„Byl to náš nejhorší výkon v sezoně, totálně nám chyběl pohyb,“ litoval po utkání trenér Hradil.

Výpadku v úvodním dějství se Krnov nevyvaroval ani během druhého zápasu s Hlučíněm. S favorizovaným soupeřem Orka sehrála herně už podstatně líbivější partii, ale do kolen ji v první třetině srazil laciný gól v síti brankáře Černého. Po přestávce se však opakovala situace z předchozího zápasu: branky Veličky, Fajkuse a Jana Hlaváčka okamžitě poslaly Hradilovu družinu do sedla, byť záhy soupeř snížil z přesilové hry na 2:3.

Technická i prostorová převaha hlučínského celku byla sice patrná, ale takřka bezchybný výkon v obraně Orky nepustil soupeře ke slovu. Především v poslední třetině Hlučín marně bušil do defenzivního bloku Hradilových svěřenců, kteří naopak několikrát podnikli bleskovou výpravu na území soupeře. A kdyby dvě stoprocentní šance nezahodil Adam Gajdoš, krnovské vítězství by nabylo ještě výraznějších kontur.

I trenér Tomáš Hradil si po zápase pochvaloval obrannou práci svého celku. „Kluci předvedli opravdu špičkový výkon v defenzivní fázi. Perfektně jsme zahušťovali prostor a velmi disciplinovaně jsme bránili v bloku,“ chválil. „Pokud budeme předvádět poctivou defenzivní práci jako v zápase s Hlučínem a zlepšíme rozehrávku, můžeme porážet i technicky lepší týmy a udržet se na čele,“ dodal.

Krajský přebor.