Krnovští už nastoupili s další obrovskou posilou v sestavě, odchovancem Janem Hlaváčkem, který přišel na hostování z Hattricku Brno. Po delší době tak dres Orcy Krnov oblékli oba bratři Hlaváčkové, a výraznou měrou se zapsali do dějin obou duelů.

Škoda ztracených bodů

První střetnutí s Jeseníkem bylo soubojem o nejvyšší příčky. „Začátek byl hodně opatrný z obou stran," uvedl kouč Krnova Štěpán Lhoťan. Už ve třetí minutě se prosadila právě posila, Jan Hlaváček, jak jinak, než po přihrávce svého bratra.

Za dalších devět minut si oba sourozenci role vyměnili. Navíc těsně před sirénou se prosadil i Planý a Orca v pohodě vedla 3:0. „První třetinu jsme zvládli na výbornou. Všude jsme byli rychleji a hlavně jsme hráli přesně to, co jsme řekli před zápasem," liboval si Lhoťan.

V prostřední části už se prosadili i Jeseničtí, a to hned třikrát. Svými asistencemi k tomu dopomohla i extraligová posila Marek Ďopan. V polovině utkání se prosadila i Orca, Miškov a Filip udrželi pro Krnov dvougólové vedení 5:3.

„Vytvořili jsme si solidní náskok, ale pak jsme nechali zbytečně Jeseník vrátit do hry. A to se nám nevyplatilo," poznamenal Lhoťan.

Jenže v posledním dějství se Jeseník rozjel. „Byli lepší. My jsme se nemohli dostat zpátky do tempa, nepředváděli jsme florbal jako v první polovině zápasu," litoval hrající kouč Krnova. Jeseníku se povedlo dvěma brankami vyrovnat, a tak souboj skončil smírně 5:5.

„Utkání bylo pro diváky určitě zajímavé. Na hřišti se pohybovalo několik hráčů se zkušenostmi z první ligy i extraligy," doplnil Štěpán Lhoťan.

FBC Orca Krnov - FBK Jeseník 5:5 (3:0, 2:3, 0:2)
Branky a asistence Krnova: 3. Jan Hlaváček (Jaroslav Hlaváček), 12. Jaroslav Hlaváček (Jan Hlaváček), 15. Planý (Jan Hlaváček), 24. Miškov (Jaroslav Hlaváček), 25. Filip

Přetahovanou rozhodla poslední minuta

Proti Hranicím to měl být jednodušší zápas, ale opak byl pravdou. „Náš cíl byl jasný, konečně prolomit smůlu ve druhých utkáních. Ještě se nám letos nepovedlo naplno bodovat ve druhém utkání na turnaji," povídal Štěpán Lhoťan.

A začátek byl ze strany Krnovských úžasný. Hned v deváté vteřině otevřel skóre Planý, ve třetí minutě navýšil Filip, v šesté Miškov. „Všichni podvědomě čekali jasný zápas. Kdybychom pokračovali v tomhle tempu, tak by to určitě jasné utkání bylo. Jenže se tak nestalo," vykládal kouč Krnova.

Hraničtí do konce první třetiny vyrovnali a začala přetahovaná. „Tým jako Hranice, pokud cítí šanci na body, tak kouše, a to hodně," usmál se Lhoťan.

I po druhé části bylo skóre vyrovnané, tentokrát 5:5. V posledním dějství vždycky Krnov o gól utekl, ale Hranice dokázaly o chvilku později vyrovnat. Tak to pokračovalo. Ke konci Krnov utekl soupeři na dvoubrankový rozdíl, jenže Hranice během minuty a půl srovnaly.

„Nakonec nám nedisciplinovanost soupeře pomohla ke třem bodům. Povedlo se nám desátou a rozdílovou branku vstřelit v přesilovce," popisoval Štěpán Lhoťan a dodával: „Všichni jsme si konečně oddychli, že jsme to prolomili. Teď už to půjde jako po másle," usmíval se.

Největší hvězdou druhého zápasu byl bezesporu Jaromír Filip. Sám vstřelil pět branek a k tomu přidal ještě jednu asistenci. Navíc to byl on, kdo zařídil pro Krnov tříbodový zisk gólem půl minuty před koncem.

FBŠ Teiwaz Hranice - FBC Orca Krnov 9:10 (3:3, 2:2, 4:5)
Branky a asistence Krnova: 1. Planý (Miškov), 3. Jan Hlaváček (Planý), 6. Miškov (Jaroslav Hlaváček), 21. Filip (Blaho), 22. Filip (Jaroslav Hlaváček), 33. Filip (Hrbolka), 38. Filip, 41. Planý (Miškov), 41. Lhoťan (Filip), 45. Filip (Miškov)
FBC Orca Krnov: Frydrych (Jeseník), Baran (Hranice) - Vrchovský, Krvač, Planý, Jan Hlaváček, Hrbolka, Valočík, Lhoťan, Miškov, Fňukal, Jaroslav Hlaváček, Zakopčan, Blaho, Filip. Trenér Štěpán Lhoťan