Protivníci patřili k tomu lepšímu, co Moravskoslezská liga nabízí. V prvním střetnutí se Krnovským postavily Vosy ze Staré Vsi, které mají oproti ostatním soupeřům ještě dvě utkání k dobru a stále bojují o 2. místo. Druhým protivníkem pak bylo béčko Sokola Ostrava Poruba.

Frydrychovo čisté konto

Oproti minulému střetnutí s Vosami, bylo na Krnovácích vidět, že si florbal opravdu užívají. Na první branku se sice čekalo skoro sedm minut, ale Orce to stačilo. Do vedení ji poslal Vrchovský. V poslední minutě první části pak navýšil Filip gólem do šatny. Navíc hned po třiceti vteřinách prostřední třetiny zaúřadoval Zakopčan a domácí florbalisté nikoho nenechávali na pochybách, že chtějí zvítězit.

Hned za dvě minuty totiž Lhoťan trefil na 4:0. Hosté dělali v obraně chyby a po jedné z nich si dokonce vstřelili vlastní gól. Ve třetí části už branka nepadla, ale to Orce rozhodně nevadilo.

Vosy moc nezlobily, zahrozily párkrát ranami z dálky. Všechny střely pochytal spolehlivý René Frydrych, který se mohl radovat z čistého konta.

„Utkání bylo z naší strany dobře zvládnuté. Obrana fungovala a soupeř se moc do šancí nedostával. Sice dvakrát trefili tyčku, ale byly to spíše střely z dálky," popisoval průběh Lhoťan a pokračoval: „Jsme rádi, že jsme potvrdili vítězství právě nad Vosami, protože to vypadá, že právě Vosy budou druhé v tabulce. Na naší hře bylo vidět, že už tam není taková ta křeč jako minulý zápas, kdy jsme hráli o postup. Teď to bylo mnohem uvolněnější," dodával trenér.

FBC Orca Krnov - TJ Stará Ves n/O Vosy 5:0 (2:0,3:0,0:0)
Branky a asistence Krnova: 7. Vrchovský (Hrbolka), 13. Filip, 14. Zakopčan (Hrbolka), 16. Lhoťan (Miškov), 20. vlastní

Poruba kousala a urvala bod

Hráči Sokola Poruba patří do elitní pětice soutěže a chtěli se na vítěze vytáhnout. Také v tomto utkání dlouho nepadla branka. Na konci deváté minuty došlo k nepěknému zákroku ze strany hostů a jejich hráč se pakoval na pět minut na lavici hanby. Krnovští dostali výhodu dlouhé přesilovky, která ale dopadla hodně zajímavě, padly tři branky.

Skóre otevřel po minutě Filip. Jenomže Porubští se pak poctivě bránili a vyráželi do brejků. A dokonce se jim podařilo vyrovnat na 1:1. Přesto se po první třetině radovali domácí. Jaromír Filip vstřelil v početní výhodě druhý gól svého týmu.

Minutu a půl po začátku druhého dějství poslal Krnov do dvoubrankového vedení Hrbolka. „Za stavu 3:1 jsme si nějak mysleli, že se to už samo dohraje. Letka sice jen bránila, ale trestala nás z brejků. Protože náš návrat do obrany už nebyl tak stoprocentní," pokyvoval hlavou Štěpán Lhoťan.

Dva protiútoky dokázali Sokoli využít a srovnali na 3:3. Také v tomto utkání branka ve třetí třetině nepadla. „Dvě minuty před koncem jsme sice zapnuli na plné obrátky, a měli obrovskou převahu, ale to už je pozdě. Mrzí nás, že jsme se nerozloučili s našimi fanoušky výhrou. Všichni chtěli hrát naplno, ale hlava byla tentokrát nějak proti, chyběla vetší chuť a bojovnost," povídal krnovský kouč a dodával:

„Poruba je pro nás zakletý tým. Asi s nimi neumíme vyhrát. Ale co si budeme nalhávat, z naší strany ta hra taky nebyla žádná hitparáda."

I když v posledním utkání sezony Krnováci nezvítězili, přesto mohli zvednout nad hlavu pohár pro vítěze Moravskoslezské ligy. „Remíza nám rozhodně nebránila v tom, že po utkání jsme si vychutnali oslavy titulu. A pochlubili se našim fanouškům naším pohárem. Jsem rád, že si do haly našlo cestu tolik diváků, i když už vlastně o nic nešlo, usmíval se Lhoťan.

FBC Orca Krnov - Sivý Sokol Ostrava Poruba B 3:3 (2:1,1:2,0:0)
Branky a asistence Krnova: 10. a 13. Filip (Miškov), 15. Hrbolka (Filip)
FBC Orca Krnov: Frydrych - Vrchovský, Zakopčan, Krvač, Hrbolka, Vaľočík, Lhoťan, Miškov, Fňukal, Blaho, Filip. Trenér: Štěpán Lhoťan.

Krnov ovládl individuální statistiky

Mistři Moravskoslezské ligy se výraznou měrou zapsali i do individuálních statistik soutěže. Kanadské bodování vyhrál s obrovským náskokem Jaromír Filip. Nasbíral sedmdesát čtyři bodů za padesát branek a dvacet čtyři asistencí, to vše ve dvaceti utkáních. Samozřejmě se stal i nejlepším střelcem.

V nejlepší desítce má Krnov ještě trojnásobné zastoupení. Čtvrtý s padesáti body skončil Jiří Planý, o dvě místa za ním Daniel Hrbolka, který nastřádal jednačtyřicet bodů. Devátý Ondřej Miškov měl smůlu, že se na začátku sezony zranil a stihl tak pouze dvanáct zápasů, i přesto posbíral třicet čtyři bodů.

Výborně si Orca vedla i v obranné činnosti. Dostala nejméně branek z celé soutěže, pouhých šestačtyřicet. Nemalou zásluhu na tom má i gólman René Frydrych. Ten si odnesl prvenství v hodnocení brankářů. Jako jediný dokonce odchytal kompletní porci dvaceti utkání.