Krnováci obvykle sehrají za víkend dvě utkání, tentokrát je čeká jen jediné, zato hodně těžké. Orca cestuje na palubovku čtvrtého týmu tabulky, nevyzpytatelného Šumperka.

„V sezoně už jsme s nimi dvě utkání odehráli. V Poháru jsme remizovali a doma jsme je sice porazili, ale bylo to hodně vyrovnané," povídal na úvod hrající trenér mužského celku Orcy Krnova Ondřej Miškov.

Oba celky praktikují útočný florbal, tak se dá čekat bohatá nadílka branek. „Šumperk i my dáváme dost gólů. Samozřejmě taky dost inkasujeme, ale zkrátka máme takový styl. Než abychom hráli na fotbalový výsledek, tak radši soupeře přestřílíme. Gólmani jsou z toho někdy nešťastní, ale hra je o hodně atraktivnější," usmál se Miškov, sám velmi produktivní útočník, a dodával:

„Když jsme s nimi hráli naposled, tak už první třetina skončila 5:3. Pak se to sice uklidnilo a zápas skončil „jen" 8:5. Ale teď očekávám trochu přestřelku. Šumperk se doma bude chtít ukázat."

Krnovský trenér však ví, co by mohlo naklonit jazýček vah na stranu jeho svěřenců. „Důležitým faktorem budou přesilové hry. Zase je otázka, jak pojmou utkání rozhodčí, jestli budou pískat všechno anebo tomu nechají volný průběh. My i oni umíme hrát do těla, což nám vyhovuje, ale třeba fauly holí se trestat musí," rozebíral aspekty střetnutí Ondřej Miškov a pokračoval:

„Důležitý bude vstup do zápasu. Když se nám povede hned ze startu jeden dva góly dát, hned se hraje jinak. A samozřejmě důležitý bude výkon gólmana." Právě krnovská jednička, Milan Baran, musela po svém posledním utkání do nemocnice s otřesem mozku a v dalším zápase ho zastoupil René Frydrych. „Milan je v pořádku a vrací se do branky," říkal jednoznačně kouč.

Krnovští pojedou do Šumperka v plné sestavě, tedy už i s bratry Hlaváčky, kteří v předchozích dvou duelech chyběli. „Jedeme se třinácti hráči a dvěma gólmany. Tím, že je jen jedno utkání, nemusíme vůbec šetřit síly. Hlaváčci už stoprocentně do hry zasáhnou," potvrdil hrající trenér Orcy. Zdravotní problémy měl i Adam Blaho. „Měl vykloubené rameno, ale už by měl být v pořádku. Stejně tak Dan Hrbolka měl stejný problém, ale je připraven," hlásil Miškov.

Nic jiného, než tři body, si krnovští florbalisté vůbec nepřipouští. „Všechno ostatní bude ztráta. Chceme ještě Horní Suchou pořádně prohnat. Ve hře je pořád dvacet jedna bodů a my ztrácíme jen čtyři," naznačil jasné plány Ondřej Miškov a nakonec dodal: „Horní Suchá i my teď máme těžké rozlosování, hrajeme s týmy z horních pater tabulky, to teprve ukáže sílu obou týmů."

Florbalisté Orcy hrají doma v Krnově

Na domácí půdě v Krnově pak ukážou své umění nejprve v sobotu mladší žáci a o den později dorostenci.

Sobota 30. ledna

Moravskoslezská liga mladších žáků
FBC Orca Krnov - FBK Škorpioni Ostrava (9.00)
1. FbK Eagles Orlová - FBC Orca Krnov (10.45)
FBC Orca Krnov - FBC Vikings Kopřivnice (12.30)
Florbal Torpedo Havířov - FBC Orca Krnov (14.15)

Neděle 31. ledna

II. liga dorostenců
FBC Orca Krnov - FbK Horní Suchá (16.30)
TJ Slovan Havířov - FBC Orca Krnov (19.20)
(Sportovní hala ZŠ Janáčkovo náměstí Krnov)