Situace už před sobotním výjezdem na Přerovsko nebyla z pohledu Albrechtic ideální. Ze zdravotních důvodů chyběli tři klíčoví hráči.

Lukáš Sopčák se před nedávnem úspěšně podrobil operaci kýly a k dispozici nejspíš bude až v březnu. Martina Štěpánka limitoval takzvaný tenisový loket a Vladimíra Žateckého nepustilo do hry bolavé koleno, které mu oteklo. V klubu se tak muselo hodně improvizovat.

„Z áčka hrál pouze Štěpán Adamec. Doplnilo se to stolními tenisty béčka. A to ne všemi, protože rezerva bojuje o záchranu v krajském přeboru,“ přibližoval předseda albrechtického KST Gustav Santarius starší.

Účast jednoho z hráčů v Albrechtic se však dá považovat za malou senzaci. Do divizního klání totiž naskočil i Jan Chovaniok, jenž je ročník narození 1932.

„Na Přerovsko jsme to jeli pouze absolvovat, aby zápasy nemusely být kontumovány. Věděli jsme, že moc šancí nemáme. Jsem rád, že jsme mohli splnit sen Janu Chovaniokovi. Ten si strašně přál v divizi nastoupit,“ komentoval čelní představitel KST Město Albrechtice a ještě připojil několik postřehů: „Má sice pětaosmdesát let, ale stále se udržuje v dobré kondici. Pořád například jezdí na kole. Pro náš klub to je legenda. Patřil k lidem, kteří před šestačtyřiceti lety oddíl stolního tenisu zakládali.“

V Buku i následně v Přerově Albrechtice prohrály, ale nyní před sebou mají zhruba měsíc dlouhou pauzu. „Doufám, že se dáme zdravotně dohromady, protože pak doma hostíme první Šumperk a druhé béčko Jeseníku, které spolu svádí souboj o postup ze soutěže. Na Šternberk, s nímž usilujeme o udržení v divizi, máme stále náskok čtyř bodů a lepší vzájemný zápas,“ uzavřel Gustav Santarius starší.