V prvním závodě časovce jednotlivců si z vrbenských Draků nejlépe vedl Vojtěch Kmínek, který dojel na 37. místě, Jakub Roháček na 39. a Adam Hlávka na 44. místě. V žákyních dojela Nela Haĺáková na 10. místě.

Pěkné výsledky zajeli zlatohorští cyklisté Veronika Pěčonková v kadetkách 7. místo a Matyáš Strupek v kadetech na 15. místě. Nejlepší výsledek ze severomoravských cyklistů dosáhla v kadetkách Nikola Bajgerová z ACK Stará Ves n. Ondřejnicí, která obhájila titul Mistryně ČR.

Dalším závodem programu MČR byly časovky dvojic a družstev. Závodníci ACS Drak Vrbno Adam Hlávka s Vojtěchem Kmínkem tvořili první dvojici a Jakub Roháček se spojil se Zdeňkem Peterkou z KC Kooperativa Jablonec nad Nisou. Výsledkově slabší časovka jednotlivců nedávala velké naděje na dobrá umístění, nicméně příjemně překvapili právě Jakub Roháček se Zdeňkem Peterkou, kteří dojeli na 13. místě.

Spokojeni s jejich výkonem byli i trenéři z SG Jablonec Milan Hollosi a Pavla Havlíková. Adam s Vojtou, i když jeli technicky pěkně, stačilo jim to na horší 15. místo. Za zmínku stojí stříbrná medaile jesenického Matouše Hynka, které dosáhl v juniorech s týmem SKC Tufo Prostějov.

Posledním závodem, na který se mladíci nejvíc těšili, byl silniční závod jednotlivců. Dobré výsledky z předchozích závodů Českého poháru mládeže skýtaly jisté naděje na nějaké umístění blíže k bedně. Bohužel Adam Hlávka s Vojtou Kmínkem nezvládli horké letní počasí a do závodu nastupovali s mírnými žaludečními problémy. Adam dokonce musel vzdát a Vojta dojel na 45. místě.

Nejlépe si tak poradil s vedrem i s tratí Jakub Roháček, který vybojoval 23. místo, když se udržel v první skupině. Nela Haĺáková bojovala statečně a dojela na 9. místě, když jí žaludeční problémy přepadly uprostřed závodu. Výborný týden uzavřela kadetka Nikola Bajgerová, která uzavřela vítězný hattrick, když získala tituly ve všech závodech programu MČR.

Týdenní blok závodů jsme uzavřeli nedělním závodem GP Forman ve Starém Jičíně na osobní pozvání ředitele závodu. Nela Haĺáková obsadila 4. místo, Vojta Kmínek si trošku napravil reputaci, když dojel na 3. pozici. Jakub Roháček dojel čtvrtý a Adam Hlávka kvůli přetrvávajícím žaludečním problémům opět vzdal. Nejlépe tak zajel Lubomír Petruš st. na 3. místě v kategorii D.

V ženách bojovaly o body do SPACu (Slezský pohár amatérských cyklistů, pozn. red.) Eliška Sýkorová a Klára Škopcová, v kategorii B se už Vlastimil Mlynář dokázal udržet s těmi lepšími, i když na přední umístění to nebylo.

-mlyv-