Skupina plavců ze Slavoje Bruntál zamířila na tradiční mezinárodní závod Grand Prix Pohár regionů a partnerských měst do polského města Opole. Reprezentovat město Bruntál a plavecký klub Slavoj Bruntál odjeli plavecká sestava ve složení Roman Procházka, Michael Dendis, Miroslav Trpka, Jiří Haltmar, Mathias Formánek, Terezie Dendisová, Zuzana Vilímovská, Kristýna Václavíková, Sára Macková, Sofie Zlámalová, Karolína Peňázová a Alžběta Blažková.

Bruntálští plavci se opět prosadili skvělými výkony. V konkurenci tří set padesáti plavců z třiatřiceti klubů Polska, Německa a Litvy svými kvalitními časy, které téměř ve všech případech znamenaly osobní rekordy, figurovali ve velké většině v popředí výsledkových listin daných věkových kategorií.

O nejlepší výkony se postarali Michael Dendis v kategorii ročníku 2004 a mladších, a Roman Procházka, ten dominoval kategorii ročníků 2001 a starších. Dendis ovládl prsařské distance, když na stech metrech časem 1:23,22 a na dvojnásobné na 200 metrů s časem 3:03,16 nenašel přemožitele a vybojoval zlato.

Na stovce si Michael Dendis zaplaval osobní rekord a současně také ročníkový rekord klubu jedenáctiletých chlapců. Padesátimetrovou vzdálenost zvládl za 40,38 sekundy, a to stačilo na stříbrnou příčku.

Roman Procházka potvrdil své kvality a hned ve čtyřech případech získal medailové pozice. Na tratích volným způsobem vždy dohmátl jako druhý za soupeřem z Německa. Padesát metrů zvládl v čase 24,17, stometrovou distanci za 53,09 a dvě stě metrů pak časem 1:57,33.

Čas 1:00,80 na trati sto metrů motýlek pak znamenal pro Romana Procházku bronzovou medaili. Ve všech případech tyto časy znamenaly osobní rekordy a současně i rekordy klubu. Výkony na tratích padesát a dvě stě metrů volným způsobem současně Procházku zapsaly do historie jako nejrychlejšího muže bruntálského plavání.

Bruntálská děvčata sice na stupně vítězů nedosáhla, ale zaplavala skvělé osobní rekordy a zaslouží si ocenění a pochvalu od svých trenérů. Celkově tento mezinárodní plavecký mítink obohatil bruntálský plavecký klub o další výborné výsledky.