Bruntálské basketbalové ženy vstoupily do bojů svého oblastního přeboru. V pátek cestovaly na palubovku silného Šumperka. Celek trenéra Jiřího Svobody se opírá o trojici zkušenějších basketbalistek, Michaela Šandová, Kateřina Jedličnová a Sandra Barnetová. Ty dobře doplňují mladé kadetky.

„Pohled na rozcvičující se domácí sestavu zvýšil u některých našich mladších hráček nervozitu, kterou už pociťovaly cestou do Šumperka. Přesto to v zápase nebylo na jejich hře příliš znát. S podporou svých starších spoluhráček odehrály velice pěkné utkání," povídal kouč Jiří Svoboda.

Úvod byl ve znamení oťukávání. Pak se ale otěží zápasu chytily hostující basketbalistky. Začala se jim dařit rychlá kombinační hra a během první čtvrtiny si vypracovaly třináctibodový náskok. „Mohli jsme se opřít o kvalitní střelbu ze střední vzdálenosti i tříbodového prostoru. Slušně pracující obrana nedovolovala domácím jednoduché zakončení.

Proti vyšším soupeřkám se nám dařilo na doskoku a sbírali jsme odražené střely, kterými šumperské hráčky často řešily své zakončení," popisoval dění na palubovce bruntálský lodivod.

Hostující celek si vypracoval převahu i ve druhé desetiminutovce a udržoval náskok. K mírnému hernímu výpadku došlo v úvodu třetí čtvrtiny. „Soupeřky zlepšily pohyb a začaly v útoku lépe kombinovat. Naše děvčata špatně spolupracovala při řešení clon. Zkušené domácí hráčky se jednoduše uvolňovaly a dostávaly se k volným střelám ze střední vzdálenosti," povídal Jiří Svoboda a pokračoval:

„Na druhé straně v útoku se nám do hry vkradlo několik individuálních chyb." Uklidnit situaci pomohl na bruntálské straně oddechový čas. Tým se dostal znovu do herní pohody a začal opět hrát svou hru.

Před závěrečnou částí bylo prakticky rozhodnuto. Domácí tým se ještě snažil korigovat hru tím, že přitvrdil v obraně. Tím se ale nenechaly bruntálské hráčky rozhodit. Svůj náskok ještě zvýraznily a soupeř rezignoval. „V závěru si pak naše hráčky mohly v poklidu dojít pro výhru. V Šumperku podaly velice dobrý výkon, plný pěkných a rychlých kombinací. Byla to zasloužená výhra," komentoval duel trenér SK Bruntál Jiří Svoboda.

TJ Šumperk - SK Bruntál 52:82 (10:23, 15:26, 16:20, 11:13)
Bruntál (sestava a body): Sandra Barnetová 24, Šandová 21, Jedličková 19, Nikol Barnetová 5, Hana Samsonová 5, Rošková 4, Kuspišová 2, Lerbletierová 2, Balušková, Vajdová. Trenér Jiří Svoboda