Trenér Jiří Svoboda bude také spoléhat na občasnou výpomoc letošních čerstvých vysokoškolaček z loňské sestavy.

Povedená premiéra

Omlazené bruntálské družstvo čekala v pátek premiéra v tomto soutěžním ročníku. V bruntálské sportovní hale přivítaly domácí basketbalistky zkušené hráčky z Frýdku-Místku.

„Jak se bude dařit v letošní sezoně nové sestavě, to se dá těžko odhadovat. Pro patnáctiletá děvčata v týmu to bude velké setkání s dospělým basketbalem. Zkušené holky budou nastupovat podle možností. Ale už první zápas ukázal, že se opět můžeme těšit na pěkný basketbal a příjemnou atmosféru," říkal trenér Bruntálu Jiří Svoboda.

Úvod zápasu domácí sestavě vyšel na jedničku. Zkušená čtveřice hráček doplněná Anetou Roškovou vycházela z pevné obrany a těžila z rychlého přechodu do útoku. Po pěti minutách již vedla bruntálská děvčata dvojciferným rozdílem. Domácí kouč pak začal do hry více pouštět své mladší svěřenkyně. Hra se tím vyrovnala, což trvalo skoro do konce poločasu.

„Na naší straně bylo vidět více nepřesností. Na kadetkách byla patrná mírná nervozita," podotkl Svoboda. Bruntálské vedení se ke konci druhé čtvrtiny smrsklo pod deset bodů. „A to byl čas, abychom na palubovku vrátili zkušené basketbalistky. Ty zabraly a náskok se do přestávky zdvojnásobil," dodával domácí kouč.

Druhá půle se už odehrávala jasně pod taktovkou domácího kolektivu. „Z mladých holek spadla nervozita, zkušené jim dokázaly poradit a taky je povzbudit. V hale bylo skvělé publikum, které hnalo tým dopředu. Hrál se atraktivní rychlý basketbal. Navíc se nám v útoku dařilo střelecky," pochvaloval si Jiří Svoboda.

Bruntálská děvčata přidala i na důrazu v obraně a to Frýdku-Místku příliš nesvědčilo. „Soupeřky chtěly také přitvrdit, ale zbytečně faulovaly a rozhodčí to trestala. Pak už Frýdek nekladl větší odpor. Jsem rád, že se fanoušci dočkali stovky," usmíval se nakonec bruntálský trenér.

SK Bruntál - BK Frýdek-Místek 101:45 (25:14, 24:17, 25:8, 27:6)
Bruntál (sestava a body): Kateřina Jedličková 23, Sandra Barnetová 19, Michaela Šandová 17, Hana Samsonová 16, Nikol Barnetová 11, Pavla Švajdová 8, Aneta Rošková 7. Trenér: Jiří Svoboda