„Nejlepší chvíle mého života,“ napsal na sociální sítě účastník tří olympijských her a bronzový medailista z ME 2013 poté, co jeho manželka, choreografka a bývalá krasobruslařka Danielle (Montalbano) porodila dceru Nayu Rose.

Jenže pak bylo zrušeno březnové mistrovství světa v kanadském Montrealu a kvůli světové pandemii koronaviru se o něco později uzavřely zimní stadiony i ve Spojených státech, kde český reprezentant se svou rodinou žije a trénuje. Čerstvý třicátník se proto zaměřil na fyzickou kondici.

Utkání 20. kola první fotbalové ligy: Baník Ostrava - Sparta Praha, 14. prosince 2019 v Ostravě. Na snímku Milan Baroš.
Koronavir mu narušil plány. Chci se loučit na hřišti a před fanoušky, řekl Baroš

„Hodně běháme a jezdíme na kole. Děláme i skoky, které normálně na suchu neděláme, aby si člověk nezvykl a zachoval si myšlení, kde je v rotaci a kde musí vyjet,“ vylíčil Březina své současné aktivity.

Spolu s ním se u slavného trenéra Rafaela Arutjunjana v kalifornském Lakewoodu připravuje i český vicemistr Matyáš Bělohradský. Všichni tři se chystali na výcvikový kemp reprezentace od 25. dubna v Ostravě. I ten byl ale zrušen.

„Bohužel s tím nemůžeme nic udělat. Doufám, že pokud se situace zlepší, soustředění se posune,“ přál by si Březina vrátit se zase na led.

Trenér Vítkovic Mojmír Trličík.
Rozhodnuto! Trenérem Vítkovic bude i v nové sezoně Trličík