O víkendu se v Rakovníku konalo mistrovství České republiky v boxu a toho se zúčastnil právě i mladý člen oddílu SÚS Boxing Krnov. Svěřenec trenéra Jaroslava Morbitzera nastoupil v prestižní váhové kategorii do jednadevadesáti kilogramů.

Jiří Weiss patří k mladým nadějím nejen krnovského boxu a zatím sbírá zkušenosti, ale republikový šampionát ho zastihl ve výborné formě. V sobotním semifinále se utkal se zkušenějším borcem z Komety Brno, Němečkem. „Pro Jirku to bylo třinácté utkání v ringu, a jak se později ukázalo, třináctka byla šťastná," usmíval se Jaroslav Morbitzer.

Weiss nastoupil mezi provazy bez respektu a od počátku byl aktivnější. „Dostal svého soupeře pod tlak a rozhodčí Němečka museli počítat. Po třetím počítání pak utkání ukončili," popisoval krnovský trenér. Weiss svého protivníka porazil ve druhém kole TKO a mohl slavit postup do finále.

Finálový souboj čekal na krnovského borce v neděli. Jeho soupeřem byl největší favorit mistrovství, loňský mistr republiky Havel z Pražského Rohovníku.

„Jedná se o zkušeného boxera, který toho má odboxováno daleko víc než Jirka Weiss. Má zkušenosti i z K1, o jeho kvalitách hovoří právě i titul mistra ČR, který vybojoval v loňském roce. Navíc to je český reprezentant," představil Weissova soka ve finále Jaroslav Morbitzer.

I když Jiří Weiss předváděl povedený výkon, na svého protivníka přece jen nestačil. „Jirka se snažil, zaboxoval skvěle, ale přesto podlehl ve druhém kole TKO," chválil i přes prohru svého svěřence trenér a pokračoval: „I přes prohru je zisk stříbrné medaile z republiky velikým úspěchem," usmíval se.

Mladý krnovský boxer se po úspěchu dostal i do širšího kádru české reprezentace. „Stříbro i nominace jsou povzbuzením do dalšího tréninku," říkal Jaroslav Morbitzer a dodal: „A ještě musím říct, že Jirka vybojoval medaili jako jediný ze Severomoravské oblasti, takže je to úspěch i pro SÚS Boxing Krnov.