Prohra ve druhé půlce

Krnovanky se v prvním duelu finále kvalifikace utkaly se stejným protivníkem jako v prvním kole, s Javorníkem. Tentokrát mělo utkání daleko jiný průběh, než minule. „Byly jsme daleko lepším týmem než posledně.

Úvodní šestiminutovka byla v našem podání ta nejlepší z celého zápasu. Byly jsme javornickým děvčatům vyrovnaným soupeřem," povídala krnovská trenérka Jana Hradilová a dodávala: „Dobře jsme si pohlídaly jejich nejlepší hráčku a také nám se dařilo skórovat z pěkných akcí."

Další čtvrtina už byla ze strany Krnova o hodně slabší v obraně, a tak se soupeř začal bodově vzdalovat. V druhé půli utkání už se Lokomotiva bodově trápila a Javorník utekl až na rozdíl třiceti bodů.

Lokomotiva Krnov - Panter Javorník 34:65
Krnov (sestava a body): Natálie Malovaná 12, Zuzana Šturcová 5, Denisa Klimenková 5, Barbora Palicová 4, Natálie Zembická 2, Markéta Suchánková 2, Jana Houbová 2, Adéla Náplavová 2, Barbora Říhová, Karolína Hromadová, Valérie Ostráková, Natálie Dudková

Havířov nepřipustil komplikace

Druhé utkání finále, to byla konfrontace se silným, a jak se později ukázalo, také nejlepším celkem kvalifikace. „Havířov nás skoro ve stejné sestavě prohání i v kategorii starších minižákyň," uvedla sílu soupeře Jana Hradilová.

A také v tomto zápase byly havířovské hráčky favoritem. „Od samého počátku jsme tahaly za kratší konec a nedokázaly jsme se soupeřkami držet krok ani v jedné čtvrtině. Na rozdíl od utkání s Javorníkem jsme v tomto utkání nedokázaly uhlídat jejich nejlepší hráčku," popisovala trenérka „Lokotky" a pokračovala:

„Pozitivní v tomto utkání bylo z naší strany proměňování trestných hodů, kde jsme měly pětasedmdesátiprocentní úspěšnost."

Lokomotiva Krnov - BK Havířov 20:88
Krnov (sestava a body): Natálie Malovaná 7, Denisa Klimenková 4, Valérie Ostráková 4, Zuzana Šturcová 2, Natálie Dudková 2, Barbora Palicová 1

Vítězství a třetí místo

Tým Frýdku-Místku je s krnovskou Lokomotivou výkonnostně srovnatelný, a tak se čekalo vyrovnané utkání. „Hrál se pěkný, bojovný basket, i když jsme se dopouštěly zbytečných chyb, ale to soupeř také," komentovala Jana Hradilová a pokračovala:

„Větší náskok jsme si udělaly ve druhé čtvrtině, kde jsme soupeřkám pod tlakem dobré obrany odebíraly míče a mohly jsme jednoduše skórovat." Druhou polovinu sice Krnovanky prohrály v poměru 12:15, ale i to stačilo k vítězství a ke třetímu místu.

Nejlepším celkem kvalifikace se stal suverénní Havířov, který bude severomoravskou oblast reprezentovat v celorepublikovém finále.

Lokomotiva Krnov - BK Frýdek-Místek 32:26
Krnov (sestava a body): Natálie Malovaná 12, Barbora Palicová 6, Denisa Klimenková 5, Valérie Ostráková 4, Barbora Říhová 3, Markéta Suchánková 2, Natálie Zembická. Trenérka: Jana Hradilová