Bruntalačkám se sice povedlo v úvodu hodit trojku, ale pak nechaly iniciativu na soupeřkách. „Olomouc nás překonávala rychlostí a důrazem. Naše mladé hráčky působily trochu vystrašeně a právě nervozita jim zabránila zakončovat i z vyložených šancí," komentoval úvod střetnutí bruntálský kouč.

Po oddechovém čase se domácí basketbalistky vzbudily, dotáhly šestibodovou ztrátu a skóre otočily. Také druhá čtvrtina nabídla podobný obrázek. Zkušenější hráčky si vypracovaly mírnou převahu i náskok, po prostřídání se skóre zase přelilo na stranu Olomouce. „Závěr čtvrtiny už ale zase patřil nám a získali jsme mírný náskok," poznamenal trenér.

O osudu střetnutí rozhodla třetí desetiminutovka. V ní předvedly Bruntalačky parádní basket. „Olomouc nezachytila náš nástup a nám se hlavně dařilo všechno, na co jsme sáhli. Doskoky, obrana, přechod do útoku, střelba, všechno fungovalo," usmíval se Jiří Svoboda. Prvních pět minut skončilo stavem 19:0 a hosté se zlomili.

Hanačky už nekladly odpor a tak Bruntál ještě navýšil bodový rozdíl, zbytek se už jen dohrával. „Soupeřky už na zlom neměly síly. Jejich zkušené a vyšší hráčky se pokusily o několik ztečí přes naše mladé holky, ale na výraznější změnu poměru sil to nestačilo," pochvaloval si zkušený basketbalový lodivod.

Domácí hráčky kontrolovaly hru a dotáhly utkání bez problémů do vítězného konce. Na své pronásledovatelky z Olomouce navýšily náskok v tabulce.

SK Bruntál - SK UP Olomouc B 80:57 (14:13, 23:21, 24:3, 19:20)
Bruntál (sestava a body): Jedličková 31, Nikol Barnetová 13, Šandová 12, Jana Barnetová 8, Švajdová 6, Rošková 4. Trenér: Jiří Svoboda