Některé hráčky maturují a s největší pravděpodobností odejdou na vysokoškolská studia. Jiné již nebudou mít možnost hostovat a ty další čeká přestup do jiných klubů. Basketbalový oddíl v Bruntále nemá mladší hráčky, které by mohly převzít štafetu. Družstvo bude, stejně jako loni hrát dorosteneckou ligu juniorek U 19.

Cílem pro letošní ročník ligy starších dorostenek je minimálně zopakovat poslední umístění, kterým bylo šesté místo po základní části. V tomto ročníku to ale bude složitější, jelikož se soutěž rozrostla na třináct účastníků. Nové týmy jsou velice kvalitní a doplňují tradiční adepty na přední umístění. Hrací dny budou sobota a neděle.

V přípravě se děvčatům dařilo

Příprava týmu začala hned začátkem srpna, kdy se rozjely pravidelné tréninky. Ve dnech 19. až 24. srpna proběhlo v Humpolci soustředění. První lehké zápasové rozkoukání přišlo v Krnově, kde se děvčata postavila proti domácím dorostenkám. Druhý zářijový víkend si družstvo zajelo do Velkého Meziříčí na přípravný turnaj, během kterého odehrálo čtyři zápasy a bez jediného zaváhání celý turnaj vyhrálo.

Družstvo budou tvořit Sandra Barnetová, Aneta Hollerová, Markéta Pečová, Martina Pečová, Monika Pečová, Eva Svobodová a Michaela Urbanová. Na hostování budou Slavoji vypomáhat Kateřina Jedličková z BK Kara Trutnov a Marie Dančiová z Lokomotivy Krnov. Trenéry týmu jsou Dalimil Morys a Petr Grenar.

První ligové vítězství

Basketbalistky Slavoje začaly nový ročník nedělním zápasem v Olomouci s OSK a vstoupili do něj vítězstvím 84:69. Druhý zápas z víkendového dvojutkání odehrály bruntálské basketbalistky s UP Olomouc. (Podrobnosti z obou zápasů přineseme v dalším vydání Deníku.)

V Bruntále nebudou v letošní sezóně jen dorostenky. Po delší době se v Bruntále představí tým žen. Naposledy mohli fanoušci sledovat zápasy této kategorie před osmi lety v sezóně 2004/2005. Současné družstvo je složeno z bruntálských odchovankyň. Tým je přihlášen do oblastního přeboru Střední Moravy, kde jej čekají soupeřky z SK UP Olomouc, OSK Olomouc, TJ Šumperk, TJ OP Prostějov, TJ Lokomotiva Krnov (juniorky) a Proton Zlín (juniorky). Hracím dnem by měl být pátek.

Většina děvčat se v Bruntále představí po delší odmlce. Mnoho z nich hrálo basketbal v posledních letech jen rekreačně a tak si budou znovu přivykat na tréninkové a zápasové zatížení. Cílem pro tuto sezónu tak je sehrání se a dokázat si, že basketbal nezapomněla.

V družstvu budou působit Jana Barnetová, Hana Helísková, Veronika Hupková, Monika Macháňová, Nikola Orságová, Kateřina Stránská, Alexandra Štěpánová, Pavla Švajdová, Monika Zifčáková, Simona Urbanová. Tým bude na jednotlivé zápasy doplňován děvčaty z juniorek. Trenérem družstva bude Dalimil Morys. Soutěž začínají ženy Slavoje tento pátek 21. září domácím zápasem s Proton Zlín.