SK Bruntál nastoupil do prvního letošního soutěžního utkání s velkými ambicemi a chutí hrát. V hostujícím týmu nastoupily převážně zkušené hráčky, ale domácí příliš respektu proti soupeřkám o generaci starším neměly.

Bruntálské hráčky se snažily o rychlý přechod do útoku a důraz pod oběma koši. Už začátek zápasu naznačil průběh utkání. Domácí se pustily do soupeře s velkou vervou a odhodláním a už po čtyřech minutách se dostaly do dvouciferného vedení.

Vydařené a rychlé kombinace podložené úspěšnou střelbou činily Ostravačkám velké problémy. Ostravský tým se dostal do hry až koncem první čtvrtiny, kdy SK polevil.

Celá druhá část se nesla v jednoznačné režii bruntálských děvčat, které pokračovaly v rychlém a agresivnějším basketbale. Soupeř nestíhal v obraně a byl pod stálým tlakem. Herní nedostatky nahrazovaly ostravské basketbalistky silovým pojetím, kde se snažily domácím vyrovnat.

Druhý poločas probíhal podle podobného scénáře jako první a to i přesto, že v sestavě Bruntálu dostaly příležitost žačky. Ty se i přes mladý věk a slabší tělesnou schránku soupeřek nezalekly a podporované svými zkušenějšími spoluhráčkami předvedly několik pěkných obranných a útočných akcí.

Utkání se i v poslední čtvrtině neslo pod taktovkou bruntálského kolektivu, který až do konce nezaznamenal ve hře slabší chvilky. SK Bruntál bavil diváky až do konce a připsal si sedmé vítězství ze sedmi letošních soutěžních zápasů.

Další utkání hrají basketbalistky Bruntálu ve čtvrtek 20. ledna opět na své palubovce od 20 hodin proti týmu BK Příbor.

„Po několika odkladech tohoto zápasu ze strany soupeřů jsme se na domácí palubovce představili po více jak třech měsících. V dohrávaném utkání se celý tým chtěl ukázat svým fanouškům v tom nejlepším světle a to se nám podařilo. Na straně hostujícího týmu nastoupily převážně zkušené hráčky.

Náš respekt z jejich odvahy nastupovat v soutěži proti soupeřkám o generaci mladšími padl hned úvodním vhozením míče. A naše holky basketbal umí a nedají soupeři nic zadarmo, a ukázaly to hned od první minuty," řekl po utkání spokojený kouč domácího kolektivu SK Bruntál Dalimil Morys.

SK Bruntál - Basket Ostrava 95:37 (26:15, 22:4, 22:8, 25:10)
SK Bruntál (sestava a body): Kateřina Jedličková 24, Sandra Barnetová 19, Kateřina Stránská 17, Michaela Šandová 12, Monika Pečová 7, Martina Pečová 5, Pavla Švajdová 5, Kateřina Raabová 4, Nikol Barnetová 2. Trenér: Dalimil Morys