Tým Bruntálu se potýkal s absencemi v sestavě, které se nakonec promítly v konečných výsledcích. V sobotu nejprve prohrál se Spartou 39:90.

„Od začátku jsme se nebyli schopni potkat se svou hrou. I když se proti nám postavily devatenáctileté holky, hrály běhavý basketbal a měly dostatek zkušeností z extraligy v kategorii do devatenácti let,“ komentoval trenér bruntálského družstva Dalimil Morys, jenž se nemohl spolehnout na několik opor:

„Prakticky oba zápasy jsme museli odehrát v sedmi hráčkách. Jedna se k nám připojila až v Praze. Bylo znát tréninkové manko, jelikož přes týden trénovat nemohla. Neměli jsme bohužel žádné alternativní náhrady.“

Na palubovce Brandýsu hostující výběr domácím podlehl v poměru 49:77. „Myslím si, že toto utkání se uhrát dalo, ale hodně nás omezovala únava. Trápili jsme se pod košem. I když jsme však prohráli, nebereme to negativně. Vždyť za nás nastoupila dvě patnáctiletá děvčata. Mohla tak získat cenné zkušenosti. Bylo přínosné si projít něčím takovým,“ pokračoval Dalimil Morys.

Nyní si tým SK Bruntál dá od druhé ligy na dva týdny pohov. Další zápas ho čeká až v sobotu 21. října, kdy ve sportovní hale v Zeyerově ulici vyzve Příbor.