V sestavě nechybělo ani trio tahounů Petr Strnisko, Michal Čarnecký a Jan Velčovský. Hned v první čtvrtině Krnováci jasně ukázali, že si přijeli pro vítězství. Hosté Opavu doslova válcovali a nastříleli třiadvacet bodů, zatímco domácí jen osm.

Podobný scénář měla i druhá desetiminutovka. Zaváhali až ve třetí části utkání. „V prvním poločase jsme měli zápas pevně v rukou, ale pak se nám nevydařila část třetí čtvrtiny," říkal krnovský trenér Zdeněk Čarnecký. Opavští snížili až na rozdíl pěti bodů, 51:56.

Ale Krnov se znovu rozjel. „Závěrečné minuty třetí desetiminutovky jsme už zase zvládli na výbornou a opět jsme odskočili na jednadvacet bodů," usmál se Čarnecký a pokračoval: „Za stavu 86:59 jsme sice zase nechali domácí snížit čtrnáctibodovou šňůrou, ale více jsme už soupeři nedovolili."

Petr Strnisko nastřílel třiatřicet bodů a blýskl se třemi trojkami, stejný počet trojek zaznamenal i Michal Čarnecký. „Dnes nás bodově podrželo trio Peca, Čarda a Velča (Strnisko, Čarnecký, Velčovský, pozn. red.), ostatní se bodově moc neprosadili. Pozitivem je i návrat pivota Blejchaře, protože tak vysokých hráčů zase v Krnově moc nemáme," zhodnotil kouč BK Krnov.

Basket Opava 2010 - BK Krnov 75:89 (8:23, 30:51, 55:76)
Krnov (sestava a body): Strnisko 33, Michal Čarnecký 26, Velčovský 13, Vidlička 7, Janovský 3, Matiaško 2, Zápalka 2, Hrabovský 2, Sýkora 1, Durišík, Adámek, Blejchař. Trenér: Zdeněk Čarnecký