Na startovní rošt se postavilo patnáct jezdců, které čekala náročná prověrka. „Je to už třetí ročník. Hodinovka se jede vždycky na konci závodní sezony," podotkl Dohnal a pokračoval: „Na tento závod se účastníci musí pořádně připravit. Je to zátěž nejen na techniku, ale také na fyzičku a psychiku jezdce."

Na startu nechyběl ani obhájce loňského vítězství Václav Ciminga starší, který opět sváděl pěkné souboje se svým synem Václavem mladším. „Ovšem oba během závodu zradila technika a bylo po nadějích po obhajobě," říkal Jan Dohnal.

Startovalo se po vzoru slavného závodu Dvacet čtyři hodin Le Mans. „Jezdci si doběhli pro svůj vůz a teprve potom odstartovali," objasnil jeden hlavních organizátorů. Hned v prvních kolech se na špici objevil rýmařovský jezdec Stanislav Salek. Nikoho nenechal na pochybách, že si jede tvrdě za vítězstvím.

Ukázal, že má perfektně nachytaný vůz, sám říkal, že byl už před závodem ve velké pohodě," povídal Jan Dohnal.

Za vedoucím jezdcem to vřelo. Oba Cimingové předváděli své umění za volantem. Dalším závodníkem, který chtěl promluvit do pořadí na předních místech, byl další Rýmařovák Alfréd Heinisch. „Bohužel taky jeho zradila technika. Je to škoda, závěr hodinovky mohl být zajímavější," mínil Dohnal a dodával: „V tom jsou právě nástrahy hodinovky, některým jezdcům prostě technika nevydrží a musí odstoupit."

Ke konci závodu se pořadí za Stanislavem Salkem měnilo jako přesýpací hodiny. „Bylo to napínavé a až do odmávnutí šachovnicového praporku Pavla Kolomazníka," usmíval se promotér.

Mezi vozy, které dorazily do cíle, byly i dva stroje divize N-1400ccm. „To jsou vozy se sériovým motorem bez žádných úprav. Cílem také projel nejstarší jezdec seriálu Jiří Rotter. V jeho věku dojet tak náročný závod, to je pro Jirku obrovský úspěch," říkal Dohnal.

Vítěz Stanislav Salek vytvořil svým výkonem nový rekord hodinovky, devadesát osm kol plus ta dvě kola navíc.

Výsledky hodinovky
1. Stanislav Salek (VW Golf Rýmařov)
2. Dušan Jenčke a Jan Doležel (Račkov, Nový Malín)
3. František Zachara (Daihatsu Horní Město)
4. Miroslav Šuba (Škoda Felicia Rýmařov)
5. Jiří Rotter (Ford Escort Rýmařov)
6. Vladímír Palát (Škoda Felicia Rýmařov)

Slavnostní vyhlášení sezony

Slavnostní ukončení sezony a vyhlášení výsledků autokrosového seriálu Zavadil Sped Cup Rýmařov 2015 se uskuteční v sobotu 7. listopadu v restauraci Na Růžku v Rýmařově. Jezdci převezmou poháry a věnce za celkové umístění v divizích D.1., D.2. a D.3.-speciál.

„Vždycky oceníme jezdce do pátého místa celkového pořadí. Samozřejmě srdečně zváni jsou i ostatní závodníci, kteří se seriálu zúčastnili," pozval všechny jezdce na vyhlášení Jan Dohnal a dodal: „Už je jisté, že pro příští závodní sezonu je vypsána nová divize, N-1400ccm.

Bližší informace se jezdci dozví právě na slavnostním vyhlášení.