Do závodu se přihlásilo osmnáct závodníků a závodnic a byl vypsán pro divize D.1.,D.2. a D.3. ženy. Po delším čase si tak opět mohly zazávodit i představitelky něžného pohlaví, což je jen ku prospěchu celého seriálu. Za nádherného počasí a před velkou diváckou návštěvou se opravdu bylo na co dívat.

V divizi D.1. zvítězil J. Křistek z Uničova s vozem Škoda Felicia, 2.místo obsadil již tradičně František Zachara z Horního Města s vozem Daihatsu a třetí skončil Dušan Jenčke z Roškova s vozem Škoda Favorit. Mimo stupně vítězů, tedy čtvrtý, dojel Radek Řezníček z Rýmařova s vozem Škoda Felicia.

V této divizi viděli šachovnicovou vlajku pouze tito čtyři jezdci.

V divizi D.2. to byla úplně jiná podívaná. Kvalitně obsazená divize nabídla divákům nevšední zážitek. Jeden z možných kandidátů na celkové vítězství v seriálu Ondřej Lalák měl smůlu. Jeho Volkswagen Golf mu prostě vypověděl poslušnost, a tím se otevřela cesta dalším jezdcům k úspěchu, ti toho náležitě využili.

V této divizi kralovali pouze jezdci z Rýmařova. První místo obsadil Alfréd Heinisch, loňský vítěz seriálu v divizi D.1., se Škodou Felicií. Za ním dojel Stanislav Salek s vozem Volkswagen Golf a třetí pozici vybojoval Miroslav Šuba s Fordem Escort. Toto umístění vyneslo Miroslava Šubu do čela celkového hodnocení divize D.2.

V divizi žen vybojovala prvenství Jana Rotterová s vozem Peugeot. Na druhém místě skončila Lenka Řezníčková se Škodou Felicií a třetí příčku obsadila Petra Stachová také s vozem Peugeot. Čtvrtá dojela Hana Skoumalová s vozem Peugeot.

Další díl autohobbykrossových závodů je naplánován na 28. září opět na známé autokrossové trati v Rýmařově.

„Chci poděkovat všem divákům, kteří si našli cestu na náš závod, a tímto je zvu na další díl závodu Auto Lašák Hyundai Cup Rýmařov 2013," říkal promotér závodů Jan Dohnal.