Oddíl TJ Krnov reprezentoval žák Základní školy na Smetanově okruhu Tomáš Grulich, který závodil ve dvou disciplínách, v hodu oštěpem a diskem. První přišel na řadu oštěp. V něm se Grulich utkal se silnou konkurencí jednadvaceti oštěpařů.

Podle výkonů v sezoně ho papírové předpoklady řadily na pátou pozici, jenže krnovský borec chtěl víc. Ve třetí sérii se dostal na třetí místo a proklouzl sítem do finálových bojů. Hned ve čtvrté sérii se opět zlepšil. Povedlo se mu hodit výkon 45 metrů a osmdesát čtyři centimetrů a vyšplhal na stříbrnou příčku průběžného pořadí.

Velkým favoritům se moc nedařilo. Zraněný favorit, domácí oštěpař Adam Kuchta, ale poslal v páté sérii své náčiní do vzdálenosti 48,11 a zvítězil. Třetí příčku obsadil výkonem 44,36 metrů vítkovický Robin Hrdlička. Tomáš Grulich se druhým místem nominoval na mistrovství republiky, kde bude závodit mezi osmnácti nejlepšími oštěpaři z celé České republiky.

V celorepublikových tabulkách mu letos patří desátá pozice.

Hned za hodinu a půl po oštěpařské soutěži se krnovský atlet zapojil i do hodu diskem. Ani tam se mezi jednadvaceti závodníky neztratil. Bohužel hned první pokus se Tomáši Grulichovi nepovedl, skončil v ochranné síti, což ho trochu rozhodilo. Ani po druhém hodu, ve kterém disk doletěl do vzdálenosti třiceti metrů, nebyl Krnovan mezi finálovou osmičkou.

Až třetím pokusem si zajistil malé finále, kde hodem 34,15 metrů obsadil šesté místo mezi vrhači specialisty.

Tomáš Grulich by nejspíše takové výkony nepředvedl, nebýt obětavé péče paní Hajdové a atletikou žijícího Jana Bystřického. Ten se mu věnoval po celou dobu dvou měsíců prázdnin a naučil ho házet jak oštěpem, tak i diskem. Dva měsíce se ale vyplatily.