Kdy: v sobotu 19. října od 14 hodin
Kde: Vrbno pod Pradědem – Mnichov, fotbalové hřiště
Za kolik: vstup zdarma

Hlavní atrakcí v programu bude pokus o vytvoření českého rekordu. Účastníci akce vytvoří draka v barvách města Vrbna pod Pradědem, který bude mít ocásek v délce 150 metrů. Na výrobě stovek mašliček z krepového papíru pracovaly děti v patnácti školkách z Vrbna pod Pradědem, Bruntálu, Karlovic, Karlovy Studánky, Andělské a Světlé Hory, Zátoru, Malé Morávky, Široké Nivy, Holčovic, Zlatých Hor, Břidličné a Velké Štáhle. Každá školka měla za úkol vyrobit mašličky na deset metrů.

Na takto vytvořený ocásek se ještě přiváže tři tisíce balónků, opět v barvách města Vrbno pod Pradědem ( modrá' žlutá,oranžová). Na nafouknutí balónků sice bude kompresor, ale na přivázání bude zapotřebí hodně šikovných ručiček. „Hlavní myšlenkou je spojení školek, zapojení dětí a samotných účastníků a dobrovolníci akce, kteří sami nafouknout balónky a pomůžou k samotnému rekordu,“ informoval jednatel za Osadní výbor Mnichov Maik Stuchlík.

Zábavy ale bude na hřišti ve Vrbně pod Pradědem – Mnichově daleko více. Proběhne soutěž v pouštění draků, pořadatelé udělí poháry pro nejhezčího draka a pro nejvýše létajícího draka. Bude zde i skákací hrad, projížďky na koních, malování na obličej, spousta hudby a další atrakce.