Ke kolizi došlo v 8 hodin. Jeden člověk byl zraněn velmi těžce a do nemocnice ho přepravil vrtulník. Další čtyři osoby byly zraněny zřejmě jen lehce.

"Na pomoc vyjel tým rychlé lékařské a rychlé zdravotnické pomoci z havířovského stanoviště a vyslán byl také vrtulník LZS z Ostravy. Nejvážnější byl stav osmašedesátiletého muže, který zůstal po havárii zaklíněn ve vozidle a musel být vyproštěn. Zasahující hasiči u něj zahájili provádění srdeční masáže, lékařský tým ZZS pak pokračoval ve snaze o záchranu pacienta rozšířenou resuscitací. Za pomocí léků a přístrojového vybavení se záchranářům podařilo obnovit činnost srdce. Muže připojeného k přístrojem řízené ventilaci, který při nehodě utrpěl poranění hlavy a mozku, následně vrtulník přepravil do ostravské Fakultní nemocnice. O dva roky mladší žena byla ošetřena s podezřením na poranění břicha a sanitním vozidlem transportována rovněž do FN Ostrava. Další dva pacienti – jednašedesátiletá žena a třicetiletý muž, utrpěli středně těžká zranění hlavy a po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je záchranáři předali na chirurgické ambulanci havířovské nemocnice," informoval mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl. 

Okolnosti, za jakých se nehoda stala, vyšetřují policisté.

"Automobil BMW řízený 30letým řidičem jel ve směru od Havířova. V křižovatce mu zprava do jízdní dráhy vjel Renault Twingo. Jeho 68letý řidič byl těžce zraněn. Ve vozidle cestovaly ještě další dvě ženy v e věku 66 a 61 let. Taky ony byly po nehodě ošetřeny," řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Aktualizace: 68letý řidič Renaultu Twingo ve středu zraněním v nemocnici podlehl. 

V křižovatce se nehody stávají, a to většinou právě v důsledku nedání přednosti v jízdě, zvláště když řidiči neodhadnou správě rychlost vozidla jedoucího po Ostravské ulici. V místě přitom platí padesátka, kterou ale motoristé nedodržují.

V plánech je mimoúrovňové řešení křižovatky, znatelně by však situaci pomohl vyřešit i kruhový objezd. 

Parkovací automat ve Fibichově ulici v Havířově. Parkovací automat ve Fibichově ulici v Havířově. Podle displeje se o víkendu neplatí. A ceník chybí.
Řidiči přišli na to, že bez ceníku na automatu nemusí za parkování platit