První vozidlo Octavia řídila 27letá žena, která z dosud nezjištěných příčin přejela do protisměru, kde se čelně střetla s druhým osobním vozidlem. Po nehodě zůstala řidička zaklíněna v automobilu a museli ji vyprostit hasiči. Utrpěla těžká zranění, kterým i přes poskytnutou pomoc bohužel podlehla.

Pomáhat rodinám předčasně narozených dětí, které se ocitly v tíživé finanční a psychické situaci a podporovat Oddělení neonatologie FN Ostrava – to je cíl Nadačního fondu Kulíšek nedonošeným dětem.
Maminky z Ostravy založily fond pro nedonošené děti. Začíná se 17. listopadu

Záchranáři ošetřili celkem šest zraněných – dva dospělé a čtyři děti.

"V každém z vozidel cestovaly čtyři osoby. Tři dospělé a čtyři nezletilé osoby byly převezeny k vyšetření a ošetření do nemocnice," popsala policejní mluvčí Pavla Jiroušková. 

"Muž a žena středního věku utrpěli středně těžká poranění a pozemní týmy ZZS je transportovaly do frýdecko-místecké nemocnice. Do téhož zdravotnického zařízení byly po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče předány dvě děti školního věku s lehkým poraněním horní končetiny a hrudníku," dodala mluvčí ZZS Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl s tím, že dvě menší děti byly ošetřeny a letečtí záchranáři je následně přepravili do Fakultní nemocnice v Ostravě. Jejich zranění nebyla život ohrožující.

Ostravští studenti reagovali transparenty na hrubý zásah bezpečnostních složek proti demonstrantům v Praze 17. listopadu 1989.
Konec roku 1989 v MS kraji. Přehled dění den po dni očima ostravského redaktora

Silnice byla v místě nehody uzavřena a policisté odkláněli provoz.

"Dopravní policisté ve spolupráci s kriminalisty na místě provádí potřebnou dokumentaci a další úkony a zjišťují okolnosti a příčinu nehody. U řidiče byla dechová zkouška negativní, u zesnulé řidičky bude nařízena soudní pitva, která určí příčinu úmrtí a případné ovlivnění návykovými látkami," dodala Jiroušková.