Pedál

Zřejmě zaseknutý plynový pedál způsobil dopravní nehodu, která skončila zraněním řidiče a tří spolucestujících. Řidič vozidla Seat Toledo projížděl silnicí u obce Liptaň-Horní Povelice. V okamžiku, kdy se dostal do pravotočivé zatáčky, vjel pravými koly za okraj komunikace. Tím došlo k bočnímu střetu s betonovou podezdívkou oplocení. Následně vozidlo vyjelo a pokračovalo v jízdě přímým směrem. Vše skončilo čelním nárazem do stromu.

„Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče a tří spolucestujících. Jednalo se o oděrky, zranění na rukou, pohmoždění nohy a bederní páteře. Všichni cestující byli převezeni k ošetření do nemocnice v Krnově," uvedla k dopravní nehodě policejní mluvčí Ivana Křištofová.

Při následném šetření nehody uvedl řidič jako příčinu nehody technickou závadu na vozidle, konkrétně se mělo jednat o zaseknutý plynový pedál.

Mikrospánek

S největší pravděpodobností mikrospánek stál za nehodou, která se tento týden stala na silnici I. třídy u obce Václavov u Bruntálu. Řidička vozidla VW Golf zřejmě při jízdě upadla do mikrospánku. Tím se dostala s vozidlem na levou stranu silnice. Následně vyjela mimo vozovku a narazila do stromu. Utrpěla lehčí zranění.

Koně

Policisté vyjížděli také k nezvyklé dopravní nehodě terénního vozidla Nissan Patrol, který v nákladním přívěsu přepravoval dva tažné koně. Řidič na silnici mezi obcemi Heřmanovice a Holčovice projížděl táhlou levotočivou zatáčkou. Když vjel na rovný úsek, začal brzdit, aby se vyhnul u pravého okraje odstavenému osobnímu vozidlu Škoda. Na mokré vozovce se však stalo vozidlo s přívěsem neovladatelným.

Terénní auto se dostalo do smyku a skončilo v protisměru, kde se čelně srazilo s dodávkovým vozidlem Renault Master, jehož řidič již nedokázal srážce zabránit. „Nehoda se obešla bez zranění osob. Pouze jedno z převážených zvířat muselo být ošetřeno na veterinární klinice, a to z důvodu tržného poranění na hlavě," uvedla policejní mluvčí Ivana Křištofová.

Zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní. Na vozidle Nissan vznikla škoda ve výši okolo třiceti tisíc korun a na vozidle Renault okolo 150 tisíc korun.

Anna Dohnalová