"Vyprošťovací speciál MB Actros Bizon, automobilový jeřáb Demag/Terex a kontejnerová mobilní dílna se vydaly ve středu z domovské stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) na pomoc hned dvěma uvízlým kamionům ve sněhu na silnici číslo 11 – prvnímu ve Václavově u Bruntálu a druhému přímo na okraji Bruntálu ve směru na Opavu," popsal Deníku mluvčí HZS MSK Petr Kůdela.

Karnola je národní kulturní památka, která vyhořela 20. prosince 2017 krátce před zahájením revitalizace.
Rozhodnuto: Megamuzeum Karnoly nebude. Zastupitelé Krnova se vzdali 95 milionů

Obě uvíznutí se obešla bez zranění, ale silnice I/11 byla na obou uvedených místech několik hodin zcela neprůjezdná. Silniční dopravu odkláněla Policie ČR.

"Ostravská technika nejprve přijela před středečním polednem do Václavova u Bruntálu. Hasiči museli před vyprošťováním kamionu, který se roztáhl do šířky celé dvouproudé silnice, zasypané sněhem. demontovat několik pruhů bočních svodidel, cca 10 metrů. Spolupracovali zde hasiči z druhého výjezdu z bruntálské stanice. Ve 14:30 hodin se vyproštěný kamion podařilo nastartovat, ten bez cizí pomoci odjel a celá silnice byla zprůjezdněna," dodal k zásahu mluvčí.

Kácení na Rejvízu. Ilustrační foto
Tři výjimky na kůrovcovou těžbu v Jeseníkách zrušeny. Ekologové se bouří

"Po vytažení kamionu přejížděli ostravští profesionální hasiči do Bruntálu na „opavskou“ stranu, kde na ně čekal kamion, který skončil pravými koly v příkopu, hlavně tahač. Nedalo se kolem něj bezpečně projet," uvedl dále mluvčí s tím, že hrozilo nebezpečí převrácení a musely jej proto přidržovat hasičská vozidla. Ta jej však nedokázala vytáhnout, neboť se kamion se při těchto pokusech stále více nakláněl.

"Spojenými silami ostravských a bruntálských profesionálních hasičů, a s pomocí vyprošťovací techniky byl – krátce před půl pátou odpolední - vytažen na silnici i druhý kamion, brzdící dopravu na Bruntálsku, tentokrát na „opavském“ okraji Bruntálu u Zaječího vrchu," popsal nakonec šťastný závěr zásahu Petr Kůdela.