Policisté v posledních dnech přistihli hned několik pirátů. Někteří z nich si nyní delší dobu nesednou za volanty. 

Do problémů se například dostal řidič vozidla značky Audi projíždějící po silnici I/56 přes Frýdecko-Místecko. Mimo obec, kde je maximální povolená rychlost devadesát kilometrů v hodině, měl na tachometru o šedesát kilometrů více.

„Policisté naměřili přes 150 kilometrů v hodině. Přestupek oznámili příslušnému správnímu orgánu,“ uvedla Soňa Štětínská z moravskoslezské policie. Motoristu čeká přestupkové řízení. Hrozí mu zákaz řízení na šest až dvanáct měsíců, pokuta v rozmezí od pěti do deseti tisíc korun, nemine ho ani pět trestných bodů. 

Hasiči v neděli zajistili převoz celkem 9 českých občanů, vracejících se hlavně z Bruselu a Londýna, až do jejich domovů na území Moravskoslezského kraje.
Lidé se vrátili domů. Pomohli jim hasiči Moravskoslezského kraje

Další hříšník se prohnal obcí Nové Sedlnice rychlostí 110 kilometrů v hodině, nohu na plynu neudržela ani řidička vozidla, která v Bašce jela rychlostí přesahující osmdesát kilometrů v hodině.

NEZASTAVIL

Policisty zaměstnal i sedmapadesátiletý notně opilý muž, který v nákladním vozidle projel po dálnici D1 z Polska do České republiky.

„Na hraničním přechodu nezastavil policistům, kteří mu dávali znamení k zastavení z důvodu povinné kontroly. Policisté nákladní soupravu následně zastavili a zjistili, že řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu – orientační dechová zkouška vykázala hodnotu přes tři promile alkoholu v dechu. Řidiči byla zakázána další jízda,“ řekla Štětínská.

Ochránci zákona dohlížejí i na řádné parkování. Například ostravští strážníci kromě pokut v naléhavých případech povolávají také odtahové vozidlo. To se nedávno objevilo v Ostravě-Jihu. Jak se nakonec ukázalo, řidič zřejmě nevědomky odstavil auto tak nešťastně, že zablokoval jedinou příjezdovou cestu na nedaleké parkoviště. Motorista se naštěstí se objevil těsně předtím, než jeho auto skončilo na korbě „odtahovky“. 

Laboratoře AGELLAB, které jako první soukromé laboratoře v republice obdržely od Státního zdravotního ústavu povolení testovat přítomnost koronaviru. Denně zde vyšetří až 250 vzorků.
Ekonomika po koronaviru? Jako věštění z koule