Šestatřicetiletý řidič Škody Favorit havaroval na Nerudově ulici v Horním Benešově. Nezvládl řízení a narazil do auta zaparkovaného u silnice. To se nárazem odmrštilo a zbouralo nedaleký plot. „Ve favoritu zůstal po střetu mimo řidiče zaklíněn i šestatřicetiletý majitel vozidla, který seděl na předním sedadle spolujezdce. Jejich vyproštění provedl hasičský záchranný sbor Bruntál za použití speciální vyprošťovací techniky,“ konstatovala mluvčí bruntálské policie Pavla Munclingerová.

Řidič i jeho spolujezdec naštěstí vyvázli jen s lehkými zraněními. Při dopravní nehodě vyšlo najevo, že šofér řídil aniž by byl držitelem řidičského průkazu. Za to může být potrestaný peněžitým trestem, zákazem řízení nebo dokonce odnětím svobody až na jeden rok.

Stejný postih hrozí i osmnáctiletému mladíkovi, jenž usedl za volant bez řidičáku a navíc opilý. Neproškolený řidič sebral klíče od Škody Favorit druhovi své matky v noci na 16. srpna. „Odjel směrem na Moravský Beroun. Zde asi pět set metrů za koncem obce Moravský Beroun ve směru na obec Čabovou s vozidlem havaroval. Řidič na mokré vozovce nezvládl řízení, najel za pravý okraj komunikace a sjel do příkopy. Favorit se převrátil přes střechu a zůstal na ni stát,“ popsala havárii policejní mluvčí.

Mladík při vyšetřování nadýchal do přístroje policejní hlídky 1,08 promile. Provinilec i jeho sedmnáctiletá spolujezdkyně skončili s lehkými zraněními v nemocnici.

Zuzana Pršalová