K nehodě došlo v úterý 5. ledna. Řidič (31) dodávky Ford Transitu Connect jel po vedlejší silnici III. třídy ve směru od obce Kujavy.

Nový Jičín. Ilustrační foto.
Byty pro mladé, stavební parcely. Rozpočet Nového Jičína míří také na bydlení

"Na křižovatce zřejmě nedal přednost projíždějící nákladnímu vozidlu Volvo FH s návěsem, který jel od Fulneku. Po nárazu se návěs dostal do smyku a řidič (39) kamionu ztratil nad soupravou kontrolu. Přejel do protisměru, kde se souprava střetla s protijedoucím osobním vozidlem Peugeot 206. Po kolizi se Peugeot převrátil na střechu a dopadl do silničního příkopu. Vozidlo Ford i nákladní souprava také následkem střetu zapadly do silničního příkopu," řekla mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Naměřená hladina se zastavila na 1,57 promile

V Peugeotu zůstaly po nehodě zaklíněné dvě těžce zraněné osoby. "Sedmatřicetiletou pacientku záchranáři začali ošetřovat ještě před jejím vyproštěním – zajistili ji žilní vstup a zahájili podávání léků tlumících bolest. Zasahující lékař zjistil mnohočetná poranění, a to v oblasti horní a dolní končetiny, hlavy, páteře a hrudníku. Žena byla zajištěna pánevním pásem, krčním límcem, záchranáři se postarali o tepelný komfort a provedli další léčebná opatření. Pacientka byla následně předána v ostravské Fakultní nemocnici na oddělení urgentního příjmu," popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Policejní snímky k případu.
Lupiči v Ostravě vylákali muže do sklepa. Tam ho svlékli a bodli mu injekci

Druhou zraněnou byla šestnáctiletá slečna. Utrpěla poranění páteře břicha a pánve. Posádky ZZS ji poskytly přednemocniční neodkladnou péči a připravily k transportu do zdravotnického zařízení. Předána byla týmu urgentního příjmu Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy.

U nehody zasahovaly tři jednotky hasičů. "Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla před případným požárem. Z peugeotu, ležícího v příkopu na střeše, vyprostili sedmatřicetiletou ženu a šestnáctiletou dívku. Menší únik oleje z auta do betonového korýtka včas zachytili pomocí nasákavého sorbentu, životní prostředí tak nebylo poškozeno," doplnil mluvčí moravskoslezských hasišů Petr Kůdela.

Dechová zkouška u řidiče dodávky byla pozitivní. Naměřená hladina se zastavila na 1,57 promile. Dechová zkouška u řidiče kamionu je negativní. Zranění řidičky (37) Peugeotu neumožnilo dechovou zkoušku provést na místě.