Na včerejší cestu do školy jen tak nezapomenou dva dvanáctiletí hoši z Krnova. Přišli po Svatováclavské ulici kolem 7.45 hodin k Říčnímu okruhu a rozhodli se přejít na opačnou stranu po přechodu pro chodce.

„V tu chvíli tudy projížděl muž z Bruntálska ve věku 74 let ve vozidle Hyundai Atos. Až další vyšetřování musí určit přesnou příčinu nehody, zda řidič kluky přehlédl, nebo zda vstoupili na přechod neopatrně bez rozhlédnutí. Jisté je, že oba chodci utrpěli lehčí zranění, a museli být převezeni na ošetření do nemocnice. Zkouška na alkohol byla negativní,“ uvedl policejní mluvčí René Černohorský s tím, že k objasnění nehody mohou přispět svědci této události. Mohou se hlásit na čísle 974 731 251.

Wellness centrum v Bruntále.
Saunový svět v Bruntále? Údajně příliš drahá záležitost

Není to tak dávno, co Policie ČR a zástupci BESIP v rámci preventivní akce Zebra se za tebe nerozhlédne varovali školáky, aby na přechodu pro chodce dodržovali pravidla bezpečnosti.

Policisté plánují tyto preventivní akce na začátek školního roku, kdy děti bývají ještě rozdováděné po prázdninách a hůře se soustředí na bezpečné přecházení vozovky. Přesto už 10. září na přechodu pro chodce v Nádražní ulici ve Vrbně pod Pradědem auto srazilo devítiletou dívku, jež vedla své kolo.

Nehoda na přechodu, při které byli zraněni dva školáci, na čas uzavřela dopravu na Říčním okruhu.Zdroj: Deník / František Kuba

PROČ NENÍ KŘIŽOVATKA BEZPEČNĚJŠÍ?

V Krnově včerejší úraz školáků aktivizoval rodiče dětí, kteří už delší dobu kritizují, že na Říčním okruhu není daleko bezpečnější kruhový objezd.

Dětský karneval v Leskovci nad Moravicí připomíná několik fotografií v obecní kronice. Karneval proběhl 4. března 1973 a zachycuje děti v nejrůznějších kostýmech. Občerstvení nachystaly maminky a kochaly se pohledem na to, jak to dětem v maskách a kostýme
SERIÁL DENÍKU: Jak jsme žili. Podívejte se na historické snímky z Leskovce

„Zasáhlo mě to velmi silně, protože jsme u té křižovatky šest let bydleli a báli jsme se o děti. Přecházet v těchto místech představuje obrovské riziko. Zaznamenal jsem už nějaké diskuse, že by tam byl kruháč bezpečnější, ale prý tomu brání nějaké technické problémy. Možná by se tam kruhový objezd opravdu nevešel, ale to není důvod strkat hlavu do písku. Je smutné, že nás probrala až další dopravní nehoda s dětmi. Když už tam nemůže být kruháč, tak třeba semafor nebo cokoliv jiného, co zvýší bezpečnost. Není přece množné nechat děti, aby každý den chodily do školy přes tak nebezpečný přechod,“ oslovil redakci Deníku se svým názorem krnovský občan Tomáš Sedlák.