„Při dopadu utrpěl zranění, byl při vědomí a zdravotníci ho letecky transportovali do nemocnice v Ostravě,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

„K nehodě došlo tak, že mladík po předchozím požití alkoholu zavrávoral a spadl z vrcholu lomu do hloubky asi 20 metrů. Při pádu se zachytil o vzrostlý strom, který jeho pád zpomalil,“ upřesnila.

Operátoři záchranné služby přijali prvotní informaci o události několik minut po devatenácté hodině. Na místo události, v blízkosti lomu na okraji města, ihned vyjely bruntálské posádky. 

"Osmnáctiletý pacient spadl ze skály z výšky okolo dvaceti metrů, přičemž jeho pád zbrzdily stromy. Nalézal se ve velmi špatně přístupném terénu a s jeho vyproštěním a vynesením museli záchranářům pomoci hasiči. Prvotní vyšetření ukázalo poranění v oblasti končetin, lékař rovněž vyslovil podezření na otřes mozku. Postižený byl zajištěn krčním límcem, uložen do vakuové matrace a po dalších úkonech v rámci přednemocniční neodkladné péče jej letečtí záchranáři šetrně přepravili na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice," sdělil mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl. 

(mai)