„Operátoři přijali prvotní informaci o události krátce po půl osmé. Na místo havárie vyjely pozemní posádky z Bruntálu a vzlétl vrtulník LZS z Ostravy," řekl k události mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Třiačtyřicetiletý muž zůstal v kabině nákladního automobilu, které se převrátilo do příkopy, zaklíněn a musel být složitě vyprošťován.

„Záchranáři započali s jeho ošetřováním ještě uvnitř vozidla a v přednemocniční péči pokračovali také po jeho vyproštění. Zasahující lékař zjistil poranění dolních končetin, hrudníku a nevyloučil poranění pánve. Pacient byl při vědomí a s posádkami ZZS komunikoval," dodal Humpl.

Po provedených léčebných opatřeních byl připraven k transportu a poté vrtulníkem přepraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě.

„K havárii nákladního vozidla Volvo s návěsem došlo na silnici mezi Václavovem a Malou Štáhlí. Jeho řidič zřejmě nezvládl řízení a vyjel vlevo mimo komunikaci, kde se převrátilo vozidlo na bok a kabinou narazilo do svahu. Po dobu vyprošťování řidiče byla vozovka v obou směrech uzavřena, policisté odkláněli dopravu přes obec Horní Václavov a Dolní Moravici," řekla k nehodě mluvčí policie Pavla Jiroušková.

Náročné vyprošťování

Do záchrany třiačtyřicetiletého zaklíněného řidiče ze zdemolované kabiny se vedle nejrůznějšího hydraulického nářadí muset zapojit i přivolaný bagr. Vyprošťování hasičům i tak zabralo hodinu a dvacet minut.

„Hasiči museli povolat bagr k odkrytí zeminy, aby se mohli dostat do kabiny a roztáhnout ji. Používali také hydraulické nůžky a vysunovací rozpěrnou tyč," řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela. O vyproštění kamionu z příkopu se postará soukromá odtahová firma.