"Mercedes Benz Vito jel na katastru obce Otice, a to po silnici číslo I/57 ve směru jízdy od obce Branka u Opavy na Opavu, přičemž s největší pravděpodobností dostal na mokré vozovce smyk, vyjel přes levý jízdní pruh mimo vozovku do silničního příkopu, kde se automobil vytočil a vrátil se zpět na komunikaci," popsal mluvčí policie René Černohorský.

Zeleniny celkově sní Češi jen o pár kilogramů více než masa.
Sdílené rady, tipy i burza. Opavané chtějí mít ovoce i zeleninu domácí

Při nehodě byl z vozu ze zadního sedadla vymrštěn 21letý spolujezdec z Opavska, který utrpěl zranění neslučitelná se životem. Řidič a další 24letý spolujezdec z Opavska utrpěli zranění lehčích charakterů s nutností lékařského vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnici Opava.

"Ke zranění jiné osoby nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 150 tisíc korun. Orientační dechová zkouška vyzněla u 24letého řidiče dodávkového automobilu negativně, při jeho lékařském vyšetření a ošetření mu byl odebrán i vzorek biologického materiálu (krve) ke zjištění, zda v době jízdy nebyl pod vlivem jiných omamných a psychotropních látek či jedů," doplnil mluvčí policie. 

Policejní komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie České republiky v Opavě v této chvíli zahájil úkony trestního řízení ve věci důvodného podezření z naplnění skutkové podstaty přečinu usmrcení z nedbalosti a celá výše popsaná tragická událost je nadále ve stádiu intenzivního prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

Žáci devátého ročníku ve škole v polovině května 2020. Ilustrační foto.
Praktická výuka se na dálku dělat nedá, shodují se ředitelé škol z regionu