„Naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob. Hmotná škoda se pohybovala kolem 500 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Jiroušková. Jeden z případů se odehrál ve Vrbně pod Pradědem, konkrétně v místní části Mnichov.

„Pětatřicetiletý muž jel s nákladním vozidlem a při jízdě ze svahu si přibrzdil, ztratil nad vozidlem na zmrzlém povrchu silnice kontrolu a automobil sjel za pravý okraj vozovky. Zpětným zrcátkem zachytil o vjezdovou bránu do místní firmy. Způsobená škoda činí 111 tisíc korun,“ komentovala případ Pavla Jiroušková.

Další nehoda se pak stala v lese na komunikaci nad železniční stanicí v Břidličné. „Pětadvacetiletý muž řídil nákladní vozidlo s přívěsem. Při jízdě z kopce začal na zledovatělém povrchu přívěs ujíždět a potlačil celé vozidlo tak, že sjelo mimo vozovku, kde došlo k převrácení nákladního auta na pravý bok a střetu se stromem. K převrácení přívěsu nedošlo. Způsobená škoda činí 150 tisíc korun,“ pokračuje Pavla Jiroušková.

Jak zmínila, mezi obcemi Andělská Hora a Karlovice pak řídila třicetiletá žena vozidlo Škoda a na mokrém a částečně zasněženém povrchu vozovky dostala při průjezdu pravotočivé zatáčky smyk. „Sjela mimo komunikaci a došlo ke střetu boční části škodovky se svodidlem. Hmotná škoda přesáhla 200 tisíc korun,“ doplnila.

Cizinec měl v domě marihuanu za zhruba dva miliony.
Cizinec pěstoval marihuanu, v domě jí měl přes deset kilo