Komunismus je nejlepší ideologický názor, takže kdo má jiný pohled na věc, ten se mýlí. Je třeba ho trestat a převychovat. Buržousti si cpou břicha kaviárem, protože tyjí z práce dělníků a rolníků. Vykořisťovaní proletáři naopak živoří, takže mají (rudé) právo vyhnat továrníky a kulaky, aby zabrali jejich majetek.

Skvělé na tom je, že nemusíte přemýšlet, protože všechna správná rozhodnutí za nás udělají soudruzi v Kremlu. Třídní nenávist je internacionální, takže postupně rozvineme prapory revoluce s Gottwaldem, Maem, Leninem a Engelsem po celém světě. Náš úhlavní nepřítel je NATO,náš bratr je Moskva, a kdo říká něco jiného, je placený imperialisty.

Tak nám svůj program prezentovali sami komunisté.

V Krnově se každoročně v únoru schází občané u památníku před gymnáziem, aby ucitili oběti komunismu, protože výše zmíněný program ospravedlňuje zločiny všeho druhu. Krnované zapalují svíčky a rekapitulují důvody, proč se demokraté s komunisty nekamarádí.

„Je smutné, jak málo zastupitelů se této akce zúčastnilo," povzdechl si minulý týden krnovský místostarosta Michal Brunclík (ČSSD), který jako jeden z mála komunálních politiků veřejně odsoudil zločiny komunismu. Také varoval, že loni scházel jen krůček, abychom si v okrese Bruntál jako jediní v republice zvolili komunistického senátora.

Brunclíkův antikomunismus ukazuje, jak je ČSSD rozpolcená. Krajský výkonný výbor ČSSD loni před druhým kolem senátních voleb odhlasoval doporučení voličům, aby volili kandidáta KSČM. Všechna čest, že si Brunclík nenechal své názory pro sebe a zveřejnil, jak ho podpora komunistů ve vlastní straně mrzí.

Takzvané bohumínské usnesení sociální demokracii zakazuje na úrovni vlády spolupráci s extrémními stranami včetně komunistů.

Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka minulý týden prohlásil, že nevidí nic špatného na spolupráci levicových stran a že si by si uměl představit i koalici s komunisty. I voliči sociální demokracie v roce 1989 žádali, aby už nám komunisti nikdy nevládli.

Vyjadřuje aktuální nálady voličů ČSSD postoj Sobotky, nebo Brunclíka?