Finálový večer pěvecké soutěže Česko zpívá si užil v Trutnově s devítkou nejlepších soutěžících David Piňos z Bruntálu. „V kategorii živých vystoupení jsem se umístil na celkovém čtvrtém místě. V rozhlasové kategorii jsem se umístil celkově pátý," řekl David Piňos s tím, že soutěž Českého rozhlasu byla vůbec jeho první pěvecká v životě.

Úspěch je o to větší, že se podařilo Davidovi postoupit do finále v konkurenci z více než dvou set třiceti soutěžících, kteří se přihlásili téměř s tři sta padesáti nahrávkami.

Bruntálský zpěvák soutěžil se skladbami Maybe a Básník. Obě skladby sám složil, jak hudbu, tak text. K tomu se při zpěvu sám doprovázel na kytaru.

Producent ustál výpadek

Ve finále se dostal David Piňos do potíží. „Pokazila se kytara, nemohl jsem hrát. Na pomoc přispěchal porotce a hudební producent Milan Herman, ten mě zachránil. Po celou dobu produkce držel kabel od kytary, který vypadával," popisoval Piňos.

To byla naštěstí jediná nepříjemnost, která amatérského zpěváka potkala. Jinak si z finále odvezl jen dobré vzpomínky, a především cenné zkušenosti.

„Ve finále se sešla parta skvělých lidí. Po počátečních rozpacích jsme se se soupeři dá se říct skamarádili. Panovala skvělá atmosféra. Také produkční tým dělal všechno proto, abychom byli spokojeni a nic nám nechybělo," vzpomínal na soutěž Piňos.

Už dnes proto přemýšlí, že by se příští rok přihlásil do prestižního hudebního podniku znovu.

Chystá nové chytlavé skladby

Není žádným tajemstvím, že David Piňos své skladby většinou adresuje sličným děvčatům. Tak to bylo i v případě soutěžních skladeb Maybe a Básník. „Nové skladby v mysli mám, především se ale soustředím na vystoupení s kapelou Minute to Escape," uvedl zpěvák.

Kapela Minute to Escape je záležitostí bruntálských hudebníků: Petr Havlík hraje na basovou kytaru a zpívá, podobně jako David Piňos. Arne Pavlík zajišťuje doprovodnou kytaru a Petr Švidernoch hraje na bicí. Pokud by obyvatelé města chtěli shlédnout vystoupení kapely, brzy se jim naskytne šance.

„V červnu budeme hrát na Dnech pohody a na Dnech města. Oslavíme tak letošní osmisté výročí založení města Bruntálu. Ještě bych rád poděkoval všem, kteří mi poslali do soutěže Česko zpívá svůj hlas. Děkuji, že se vám má hudba líbí," dodal Piňos.