Malíř a grafik Vladivoj Jindřich se narodil v roce 1950 v Jevíčku. Jeho profesní život je však spojen s Krnovem, kde také v roce 2001 tragicky zemřel. Studoval na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze v ateliéru propagační grafiky a plakátu u profesora E. Weidlicha. Absolvoval studijní pobyty ve Francii, Itálii a hlavně v Jihoafrické republice, z níž vytěžil cyklus Imprese. V jeho decentní kresbě a grafice se snoubí reálnost a fantastika a v malířském projevu je zakleta expresivní barevnost. Patřil k zakládajícím členům volného sdružení krnovských výtvarníků a13 a jeho osobnost nechala v místním uměleckém světě nezapomenutelný otisk. Jeho hlavní uměleckou činností byla malba, kresba, užitá i volná grafika.

Je autorem mnoha firemních značek, plakátů a propagačních tiskovin. Piktogram, který věnoval provozovatelům Koncertní síně sv. Ducha, se používá dodnes. Stylizace věží radnice sloužila vedení zdejšího úřadu dvacet let jako značka na reprezentativních dokumentech, pro radnici vytvořil i pamětní listy.

Nevyhýbal se ani knižní grafice a ilustraci. Jeho kresby můžeme nalézt třeba v díle Vladimíra Bluchy, Dušana Cveka nebo posmrtně vydané sbírce veršů F. A. Šípka, která vznikla hlavně jeho zásluhou. Díla Vladivoje Jindřicha vlastní soukromí sběratelé nejen doma, ale i v Anglii, Itálii, Francii, Polsku, Řecku, Německu, Švýcarsku, Austrálii, Jižní Americe i Africe. Vystavoval samostatně i na kolektivních výstavách doma a v zahraničí. Svou poslední realizací, kompozicí na téma Krnov, vyzdobil halu zdejšího hlavního nádraží. Poslední rozloučení přátel a rodiny s Vladivojem Jindřichem proběhlo 11. září 2001, jen pár okamžiků po pádu amerických Dvojčat.