Originální výstava není přímo pod širým nebem, zájemci musí z ulice udělat několik kroků do jedné ze čtyř vybraných restaurací v Žižkově a Zlatohorské ulici ve Vrbně.

„Přijdete do restaurace a v každé budete mít stůl s alby různých velikostí. Dáte si kávu a můžete si listovat a prohlížet fotografie a další dokumenty,“ popsal netradiční výstavu předseda Spolku Přátel Vrbenska Karel Michalus.

Pořadatelům se podařilo shromáždit na dva tisíce fotografií a spoustu dokumentů. Pomohli také místní spolky, sportovci, cyklisté, horolezci a hasiči.

Příjemným překvapením třeba pak bylo zjištění, kolik má Vrbno pod Pradědem třeba sportovních mistrů světa a Evropy. S některými se lidé potkají při slavnostní vernisáži.

„Zahájení Výstavy na ulici bude v sobotu 26. května na SKI Aréně v restauraci Andělka v 15 hodin s našimi hosty a cimbálovou muzikou Slanina,“ pozval první diváky Karel Michalus.

V restauraci Andělka je výstava zaměřená na sport ve Vrbně pod Pradědem. O kousek dál v penzionu U Hradilů je tématem výstavy zase historie slezské kuchyně.

Hotel Centrum Stone představí průmyslových sto let na Vrbensku. V kavárně U Nás ve Zlatohorské ulici zase diváci uvidí proměny života na Vrbensku. V těchto podnicích bude netradiční výstava k vidění až do prvního září.

Následující den se přesune do vrbenského střediska Střecha. Tam si budou moci diváci prohlédnout vše pěkně pohromadě.

Vrbenští hasiči mají nové sídlo
Ve Vrbně se otevře radnice a hasiči oslaví 145. výročí založení
Ilustrační foto.
Soutěž Lípa náš národní strom