Jedná se o výstavu z cyklu Umění nás spojuje, vernisáž bude zahájena v 18 hodin.

„Moc se těším, mám radost, že mne organizátoři pro tento projekt oslovili,“ uvedl Josef Odráška.

Na výstavě návštěvníci uvidí některé grafiky, které Josef Odráška dosud nevystavoval, ale i ty, které byly na různých výstavách třeba už v 80. letech.

Například křídlo, které organizátoři vybrali na pozvánku k výstavě, bylo jedním z exponátů výstavy v pražském Mánesu v roce 1988.

„Mám štěstí, že mohu žít výtvarným uměním, je to dar, nevím, čím jsem si ho zasloužil. Také mám štěstí, že se mohu stále na něco těšit, což bych přál všem lidem. Když se netěšíte na něco nebo z něčeho, nemůžete být tvůrčí,“ komentoval své pocity před zahájením výstavy Josef Odráška.

Ve Flemmichově vile v Krnově byla zahájena výstava polského sochaře Mariana Molendy a lichnovského rodáka Lubomíra Otiska s názvem Umění nás spojuje.
Začíná výstava Umění nás spojuje

ZAHRANIČNÍ VÝSTAVY, SOUKROMÉ SBÍRKY

Malgorzata Stanielewicz je absolventka Vyšší školy výtvarných umění ve Wroclavi. Věnuje se grafice, tvorbě divadelních kostýmů, scénografii.

Grafička vystavovala mimo jiné ve Vatikánském muzeu a v Evropském parlamentu. Její díla jsou zastoupena v soukromých sbírkách v Austrálii, Číně, Německu, Portugalsku…

http://malgorzata.stanielewicz.pl/

DROBNÉ PRÁCE I ROZMĚRNÉ OBRAZY

Malíř a grafik Josef Odráška je svou tvorbou pevně zakotven na severní Moravě, ale jeho dílo je významné v kontextu celé České republiky. Od roku 1965 pracuje v oboru propagační grafiky, vytvořil řadu prezentací a plakátů.

Své hluboké a niterní prožitky ukládá nejen do drobných grafických prací, ale také do rozměrných obrazů vytvářených kombinovanými technikami. Jeho díla nalezneme ve sbírkách mnoha českých i světových muzeí.

http://www.odraska.cz/